DERİN DEŞARJ HATTININ TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Uzun bir süre karaya oturmuş olan geminin hareket ettirilmesinin ardından, derin deşarj hattına verdiği zararların onarım ve tadilat işlemleri başlatıldı

TRABZON-ARTVİN 20.10.2024 11:47:00 243 0
DERİN DEŞARJ HATTININ TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Hayati Akbaş

HOPA-27.11.2023 tarihinde Karadeniz’de etkili olan Fırtına nedeniyle Esenyalı Gemi İşletmeciliğine ait olan FR Pearl isimli kuru yük gemisi karaya sürüklenerek Hopa sahilinde karaya oturmuştu. Geminin kurtarılması için yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamayınca söz konusu firmanın gemisi Sigorta şirketine geçmiş, şirkette gemiyi gemi söküm tersanesine satmıştı.

Yapılan girişimler sonucu İlgili gemi hakkında yetkili kurumdan yerinde söküm izinleri alınması ardından geminin güverte kısmı yerinde sökülmüş ve dibe vuran ağırlıkta hafifletilerek sürüklenmeye hazır hale getirilmişti.

Karaya oturan gemi römorkörler eşliğinde yerinden alınarak Çamlıköy balıkçı barınağına çekilmişti.

HOPA DERİN DESARJ BORU HATTINA ZARAR VERDİ.

Karaya oturan gemi için yapılan kurtarma çalışmaları sırasında Hopa Derin Deşarj boru hattına zarar vermesi sonrası yapılan girişimler ile hattın tadilat çalışmaları nihayet başladı.

Hopa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da, “Uzun bir süre karaya oturmuş olan geminin hareket ettirilmesinin ardından, derin deşarj hattına verdiği zararların onarım ve tadilat işlemleri başlatıldı” denildi


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor