Sönmeye yüz tutan geleneksel oyunlarımızı tekrar hatırlamak, teknoloji bağımlılığına dur demek için Rizen'nin Pazar İlçesine bağlı Aktepe Ortaokulu’nda Limxona(eğrelti), etkinliği düzenlendi.
Okul Müdürü Sefer Yazıcı; Limxo-Fest etkinliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu Aktepe İlk ve Ortaokulu ailesi olarak yaşıyoruz” dedi.
Yazıcı, Bir kültür eğrelti otu Karadeniz'de... ve biz ona limxona diyoruz.Bir ekip olmanın haklı gururuyla tüm öğretmen, idareci, İŞKUR çalışanlarıyla kardeşlik iklimiyle birçok faaliyeti alnımızın akıyla tamamladık. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Müdür Sefer Yazıcı, Bugünkü etkinliğimize gelerek bizleri onurlandıran, belediye başkanımız Sayın Ahmet Basa'ya, il genel meclisi üyesi Recep Üst'e, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ekrem Kılıç'a, Adalet Kalkınma partisi ilçe başkanı Adem Yıldız'a Minibüsçüler Kooperatifi başkanı İbrahim Benkli'ye Taşlıdere Çaykur Çay Fabrikası müdürü Mustafa Üst'e Eğitim-Bir-Sen şube başkanı Seyfettin Afacanlar'a başkan yardımcısı Ömer Uzun'a, Pazarspor Kulüp Başkan yardımcısı Hilmi Baltacı'ya, İş İnsanı Osman Çatan'a, idareci arkadaşlarıma, tüm veli, öğrenci ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum”dedi.
ETKİNLİKTE NELER YAPILDI
Limxona ! Çay bohçalarına örtü.
Güneşten korur.
Limxona geçmişe uzanan bir merdiven
Limxona bardiye kaynak
Limxona ahırda döşek
Limxona bostana destek
Limxona çocuklara eğlence
Limxona tahtalı arabaya gres yağı
Bilonsa (Limbosa) boğaza kolye
NEDEN BU ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK?
Yaptıkları farklı etkinliklerle Pazar ilçesinde gündeme gelen Aktepe Ortaoklu Müdürü Sefer Yazıcı bu kez neden böyle bir etkinliğe öncülük yaptıklarını şöyle dile getirdi.
AMACIMIZ TEKNOLOJİK BAĞIMLILIĞA DUR DEMEKTİR.
“Amacımız sönmeye yüz tutan geleneksel oyunlarımızı tekrar hatırlamak teknoloji bağımlılığına dur demek istiyoruz. Biliyorum; efendim “çay bahçesinde limhona az çektirmedi” bize diyorsunuz dur. Limhona etkinliğimiz köye dönüşün aslında öze dönüşün nişanesi. Geçen hafta burada Tübitak etkinliğini çok güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Bugün ise zor bir işe talip olduk. Kuralını belirlediğimiz, fakat yarışmadan ziyade eğlenmeyi ve geçmişe pencere açmayı hedefledik, ondan işimiz çok ama çok zor. Şairin ifadesiyle tohum saçmak muradımız. Emin olun çok heyecanlıyım.”
BİZİMDE LİMHON AĞAMIZ OLSUN?
Müdür Sefer Yazıcı, “Sosyal medyada paylaşım yaptığım zaman boğazlı köyünden lise arkadaşım çam sakızı çoban armağanı diyerek çocuklara hediye almam için bir miktar para gönderince eskiye özlemin ne denli hararetli olduğunu bir kez daha anladım. Bugün büyük bir beklenti içinde olmamanızı özellikle istirham ediyorum. Köy okulu olarak bu organizasyonu dört başı mamur tamamlamamız zor. Ama aklım bundan sonraki yıllarda yapılacak güzel organizasyonun hayalıdır. İsterim ki nasıl Kırkpınar ağası belirlenir ve organizasyonu üstlenir. Bizim de bir limhon ağamız olsun. Ağalık sistemine dönmek gibi bir niyetimiz tabi ki yok. Fakat bu gibi etkinlikler sponsorlara veya eski ifadeyle Hamiye ihtiyacı var. İsterim ki bu kalabalık içinden seneye bu iş bende desin. Bir alanımız olsun, limxona elçilleri olsun. Daha birçok diğer motiflerimiz sergilensin” ifadelerini kullandı.