Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu’den, Vali Baydaş’a Ziyaret

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 23.08.2024 10:29:00 292 0
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu’den, Vali Baydaş’a Ziyaret

Vali Baydaş tarafından karşılanan Büyükelçi Liu, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Valilik makamına geçti. Ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki ilişkiler, Rize ve Çin arasındaki işbirliği olanakları, özellikle çay üretimi ve turizm gibi konular ele alındı.

Vali Baydaş, Büyükelçi Liu’ya Rize’de üretilen çeşitli çayları ikram etti. Büyükelçi Liu, tüm çay çeşitlerini çok beğendiğini ifade ederek Türkiye’de en çok klasik Türk çayını tükettiğini belirtti.

Vali Baydaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Rize’nin çayın ve yağmurun başkenti olduğunu belirterek, “Rize, İklim olarak en fazla yağış alan ve en fazla çayın üretildiği şehirdir. Bugün o nedenle Çaykur Genel Müdür Yardımcısı ve Çay Borsası temsilcisi buradadır. Çaykur bizim en büyük çay işletmemizdir. Biz hem çok çay üreten ve hem de çok çay tüketen bir toplumuz” dedi.

Büyükelçi Sbaobin Liu’nun ziyaretini çok önemsediğini belirten Vali Baydaş, “Ziyaretinden paylaşacağı izlenimlerle çok sayıda Çinli vatandaşın bölgemize ve ilimize hem turistik ziyaretler yapmasına vesile olacak hem de bu ziyaretlerde Türk çayı ile Çin çayını karşılaştırma imkânları olacaktır. Turizm odağı olan bir şehiriz bu ziyaretin Çin ve Rize arasındaki turizmi de geliştirmesini temenni ediyorum” dedi.

RİZE İLE ÇİN ARASINDAKİ SOMUT ALANLARDA İŞ BİRLİĞİ VE FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEK

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması dolayısıyla Rize’ye gelmek istediğini belirterek, “Kültür ve ekonomi açısından önemli bir il olan Rize’de önemli turizm kaynakları var. Çin büyükelçiliğinden birçok diplomat arkadaşımızda tatil yaparken Rize’yi tercih ediyor. Rize’yi ziyaret etmemin en önemli amaçlarından bir tanesi de Sayın Vali ve arkadaşlarla birlikte Rize ile Çin arasındaki somut alanlarda iş birliği ve fırsatları değerlendirmektir. Türkiye çay kültürünü tanıtmak için iki gün sonra Çin’in merkez medyasının Anakaradaki heyeti Rize’ye gelecek ve bir program yapacak. Bu hem Rize’nin çay kültürünü tanıtmış olacak hem de daha fazla Çinli vatandaşımızı Rize’ye gelmek için teşvik edecek” dedi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI