Tarih: 20.09.2024 14:02

CHP Pazar İlçe Başkanı’ndan Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

İlçe Başkanı Ömer Hocaoğlu'nun WhatsApp dan yapmış olduğu basın açıklamasını sizlerle paylaşıyorum.

Kamuoyuna Duyuru

Son dönemde sosyal medya ve basın aracılığıyla yapılan açıklamalar üzerine, partimiz CHP’nin Pazar İlçe Başkanı olarak bazı hususları netleştirmek zorunda kaldım. 31 Ağustos 2023 tarihinden beri işime odaklanmış durumdayım ve kişisel polemiklere girmemeye özen gösterdim.

1. Disiplin Soruşturması ve Mahmut Bayram Telatar

Geçmiş dönemde iki dönem ilçe başkanlığı yapmış Mahmut Bayram Telatar, partimize yönelik açıklamalarında konuya ilişkin gerçekleri saptırmaktadır. Kendisi, il başkanına karşı kullandığı “basiretsiz” ifadesi nedeniyle değil, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’ye oy vermediğini sosyal medya üzerinden paylaşması ve disiplin soruşturmasındaki ifadesinde bunu kabul etmesinden dolayı 1 yıl süreyle uzaklaştırma cezası almıştır. Bu durumu çarpıtmakta ve dikkatleri saptırmaya çalışmaktadır.

2. İl Genel Meclisi Üyeliği Aday Belirleme Yöntemi

Telatar’ın, ilçe yönetiminin İl Genel Meclisi üyeliği için aday belirleme yönteminde yanlışlıklar yaptığına dair eleştirileri de gerçeği yansıtmamaktadır. 2019 seçimlerinde CHP 5,400 oy, AKP ise 9,870 oy almışken, 2024 seçimlerinde CHP 6,897 oy alarak yalnızca 141 oy ile ikinci il genel meclisi üyeliğini kaçırmıştır. Bu eleştirileri getirenler, iki dönem ilçe başkanlığı yapmalarına rağmen 2024 seçimlerinde CHP’ye oy vermediğini açıkça belirtmiş olan kişilerdir.

Sonuç olarak, iki dönem ilçe başkanlığı yapmış olanların, 6,897 oyu 5,400 oydan çıkaran ilçe yönetimini eleştirmelerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Saygılarımla,

Ömer HOCAOĞLU
CHP Pazar İlçe Başkanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —