ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM YUSUFELİ’NE GELDİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM YUSUFELİ’NE GELDİ

YÖREDEN HABER 25.05.2019 10:23:34 84 0
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM YUSUFELİ’NE GELDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli programlara katılmak Yusufeli ilçesini ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Programa Ak Parti Milletvekili Erkan Balta, Ak Parti İl Başkanı Şenol Alpaslan, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, AK Parti Adayı Belediye Başkan Adayı Eyüp Aytekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Kurum'dan önce İl Başkanı Alpaslan ve milletvekili balta bir selamlama konuşması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum burada yaptığı konuşmada, göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar yaklaşık altmış ili ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını yerinde tespit ettik çözümü için çalıştıklarını belirterek “Sorunları da hızlı bir şekilde gidermeye gayret ettik” dedi.

Bugünde Yusufeli ilçesinde olduğunu belirten Kurum, “Yeşiliyle mavisiyle doğasıyla ön plana çıkmış Yusufeli’ndeyiz. Yusufeli’mizin gelecek yüzyılını planlama düşüncesiyle bugün ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar AK Parti döneminde 26 Milyar TL’lik yatırım yaptık. Çevre ve şehircilik bakanlığı olarak da yaklaşık 1 Milyar TL’lik yatırımımız vardır. Ve yeni yatırımlarımız da artarak devam ediyor. Biz sayın cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifesto sonrasında 31 mart yerel seçimleri öncesi hemen hemen her ile gitmeye gayret etti.

Artvin’imizde de bugüne kadar 723 konut inşa ettik. Bunlardan 389’u nu tamamladık ve diğer inşaatlarımız da devam ediyor. Bunun dışında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı olarak şehirleri inşa ederken, çevremizi de korumaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda çevremizi koruyacak millet bahçeleri, atık su tesisleri ve vatandaşlarımıza iyi hizmet edecek olan tüm projelerimizi de yapmaya gayret ediyoruz. Artvin’ imize de bu çerçevede 5 Milyon TL’lik yatırım yaptık.

Yusufeli’nde Türkiye’nin en yüksek dünyanın 3. En yüksek barajı inşa ediliyor. Ve bu baraj inşası nedeniyle de ilçemizi daha güvenli bir alana taşınma sürecini de hep birlikte işletiyoruz.” dedi.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı ödemeler konusunda da açıklık getirerek şu ifadeleri kullandı: “Ödemeler beş yıl ödemesiz 15 yıl ödemeli ve tamamen faizsiz bir şekilde bu konutların taksitlerini ödeyeceksiniz.”

Kurum konuşmasının sonunda 2 haziran yerel seçimlerinde cumhur ittifakı için oy istedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI