Çaykur'dan Açıklama

ÇAYKUR Randevulu Alım Sistemine Geçiyor: İşte Başlama Tarihi..

YÖREDEN HABER 5.09.2024 20:30:00 367 0
Çaykur

ÇAYKUR Randevulu Alım Sistemine Geçiyor: İşte Başlama Tarihi

ÇAYKUR, 3. sürgün yaş çay alımlarında kapasite sınırlarının aşılması nedeniyle randevulu alım sistemine geçiş yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 7 Eylül Cumartesi gün  itibarıyla tüm yaş çay fabrikalarında bu yeni sistem uygulanmaya başlanacak. Fabrikalar, hazırladıkları planlamaları üreticilerle paylaşarak, üreticilerin randevu saatlerine uygun olarak çay teslim etmelerini sağlayacak.

ÇAYKUR'un Üretim Kapasitesi Zorlandı

ÇAYKUR, 15 Ağustos'ta başlayan 3. sürgün alımlarında üretim kapasitesinin en üst seviyeye çıktığını ve üreticilerin ürünlerinin işlenmesi için büyük çaba sarf edildiğini belirtti. Yoğun çay alımları sırasında fabrikalarda kapasitenin dolması, randevulu sisteme geçişin en önemli nedeni olarak gösterildi. Bu sistemle birlikte, çay teslimlerinde daha kontrollü bir süreç hedefleniyor.

Üreticilere Çağrı: “Çaylarınızı Bahçede Bekletin”

Açıklamada, üreticilere, çaylarını bahçede bekletmenin en uygun seçenek olacağı ve böylelikle ürünlerin kalitesinin korunacağı vurgulandı. ÇAYKUR, çayların kalitesi ve karşılığındaki değer konusunda üreticilere güvence verirken, duyurulacak randevu programına uyulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Randevulu Alım Süreci

Yeni sistemle birlikte her üretici, belirlenen gün ve saatlerde çay teslimi yapabilecek. ÇAYKUR, üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına alım planlamalarının üreticilere önceden bildirileceğini ve fabrikanın kapasitesine uygun şekilde bir program oluşturulacağını belirtti. Bu sayede, üreticiler de daha organize bir şekilde ürünlerini teslim edebilecek ve yoğunluk nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklar en aza indirilecek.

2024 yılı yaş çay döneminin sonlarına yaklaşırken, ÇAYKUR, üreticilere kalite ve değer konusunda güvence vermeye devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: Çaykur' Açıklama
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI