Tarih: 17.08.2017 08:00

Çaykur tanıtım için yollara çıkıyor

Facebook Twitter Linked-in

ÇAYKUR, dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Başta Türkiye’nin yakın coğrafyası olmak üzere küresel ölçekte bilinen bir marka olmaya başlayan ÇAYKUR, Türk çayının lezzetli hikâyesini dünyaya anlatmaya devam ediyor.

Tanıtım hamlelerine devam eden ÇAYKUR, gönül bağımızın olduğu yakın coğrafyamızda da Türk çayı ikramlarını sürdürüyor. Çaykur’un bu seferki adres ise Kafkasya oldu. Gürcistan’da Tiflis ve Marneuli, Azerbaycan’da ise Bakü ve Sumgait şehirlerinde soydaşlarımıza ve gönül dostlarımıza sıcacık Türk Çayı ikram edilecek, Kadim Kafkas Dağları Türk çayının kokusuna tanıklık edecek.

Son yıllarda dış pazar ağını genişleten ve önümüzdeki dönemde küresel ölçekte güçlü bir marka olma hedefi koyan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Ortaya koyduğumuz başarılı tanıtım çalışmaları sayesinde artık birçok ülke insanı Türkiye’de kaliteli çay üretildiğini biliyor. Bu projeyle de Kafkasya’ya bir dost selamı götüreceğiz ve buradaki kardeşlerimize sıcak Türk çayı ikram edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda, KKTC, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ, Bulgaristan ve Romanya’da Türk çayı’nın tanıtılması adına birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ’’Ülkemiz, jeopolitik konumu nedeniyle Doğu ve Batı arasında bir köprü olma özelliği taşımaktadır. Uluslararası alanda söz sahibi olmak isteyen ülkelerin her alanda birbirleriyle sıkı ilişkiler kurmasının ne derece önemli olduğunu çeşitli vesilelerle görmekteyiz. Başta gönül coğrafyamız olmak üzere, uluslararası arenada ülkemizin varlığını hissettirmek ve mevcut potansiyelimizi farklı kültürler ile buluşturmak için Türk çayının tanıtılması yolunda her türlü desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.

’Kafkaslarda Bir Yudum Çay’ projesi kapsamında Gürcistan ve Azerbaycan’ı ziyaret edecek olan heyette, Çevre Eski Bakanı  Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Eko Avrasya YK Başkanı Hikmet Eren ve basın mensupları yer alacak.

Heyet, Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ve Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral’ı ziyaret edecek ve yerel yöneticilerle de bir araya gelecek.

Türk kültürünü, sanatını, dilini dünyaya anlatan Yunus Emre Enstitüsü ise bölgede sürdürdüğü çok sayıdaki projenin yanı sıra ’Kafkaslarda Bir Yudum Çay’ projesiyle Türk kültürünün bölgedeki bilinirliğine bir katkı daha sağlayacak.

Türk tarihi bakımından son derece önemli bir yere sahip Kafkasya aynı zamanda çok sayıda soydaşımıza ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında Türk çayı ikram edilecek şehirlerden biri olan Gürcistan’ın Marneuli şehri de kadim Türk yurdu olan Borçalı’da yaşayan Karapapak Türklerine ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan 1990’ların başında Ermenilerin zulmü ve işgali nedeniyle ata toprakları olan Karabağ’ı terk etmek zorunda kalan göçmen soydaşlarımızın yaşadığı Bakü ve Sumgait bölgesindeki reyonlarda ziyaret edilecek. Türkiye’den giden heyete, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Uluslararası Avrasya Araştırmalar Merkezi Başkanı Ganire Paşayeva eşlik edecek.

Program kapsamında; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde örgütlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu isyancıların 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain kalkışması ve Türkiye’ye verdiği zararlar ile bu hususta Türkiye Cumhuriyeti devletinin vermiş olduğu mücadele, ziyaret edilecek şehirlerdeki üst düzey makamlara anlatılacak ve hain kalkışma ile ilgili bilgilendirme de yapılacak. Haber: Bayram Ali Kavalcı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —