ÇAYDOSK ZİRVEYE TÜRK BAYRAĞI ÇEKTİ

10. Çayeli Uluslararası dağcılık ve yayla şenliği Kaçkar dağlarının Kızılbel zirvesinde gerçekleştirildi.

YAŞAM 27.07.2024 10:46:00 514 0
ÇAYDOSK ZİRVEYE TÜRK BAYRAĞI ÇEKTİ

10. Çayeli Uluslararası dağcılık ve yayla şenliği Kaçkar dağlarının Kızılbel zirvesinde gerçekleştirildi. 

ÇAYDOSK un organize ettiği birçok kurumun desteklediği ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinin iş birliği ile düzenlenen, 10. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği, 22-25 Temmuz 2024 tarihlerinde Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirildi.

ŞÖLENLE UĞURLANDILAR

Faaliyet, 22 Temmuz’da Rize’nin Çayeli ilçesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen dağcılık kulüpleri ve il temsilcilerinin Çayeli Belediyesi’nde bir araya gelmesiyle başladı. Dağ sporcuları, etkinliğin yapılacağı Çamlıhemşin ilçesindeki 2320 rakımlı Çermeşk Yaylası’na araçlarla ulaştı. Buradan, sırt çantalarıyla 4 kilometrelik bir yürüyüşle 2830 rakımlı Beyaz Buzul Gölü’ne varıldı ve kamp kuruldu. Gece kamp ateşi eşliğinde eğlenceli vakit geçirildi.

TÜRK BAYRAĞI DALGALANDIRILDI

23 Temmuz sabahı, kamp alanından hareket edilerek 3425 rakımlı Kızılbel Zirvesi’ne doğru yürüyüşe başlandı. Zirve yolculuğu sırasında üç buzul göl daha geçildi ve bölgenin endemik flora ve faunası hakkında dağcılara bilgi verildi. Zorlu tırmanış sonunda Kızılbel Zirvesi’ne ulaşıldı ve burada Türk bayrağı dalgalandırıldı. Kastamonu Üniversitesi turizm fakültesi Öğr. Gör. Hikmet Haberal, bölge ve Kaçkar Dağları ile ilgili coğrafi bilgileri katılımcılarla paylaştı bölgenin flora ve faunası hakkında bilgiler verdi. Zirveden dönüşte kamp alanına geri dönüldü.

SERTİFİKA DAĞITILARAK GERİ DÖNÜLDÜ

24 Temmuz’da çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi ve kamp alanında çevre temizliği yapıldı. 25 Temmuz’da ise katılımcılara sertifikaları dağıtılarak Çayeli ilçesine geri dönüldü.

NELER DEDİLER

ÇAYDOSK başkanı Âdem KÖSE etkinliğin bölgenin doğal güzelliklerini ve dağcılık turizminin önemini vurgulayan önemli bir organizasyon olarak hafızalarda yer ettiğini ülkenin dört bir yanından doğasever dağcıların büyük ilgi gösterdiği şenliğimiz amacına uygun bir şekilde tamamlandığını söyledi. Kızılbel zirveye ilk kez bir kulüp bazında organizasyon oldu


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI