ÇAYDOSK'TAN 3 Bin 371 Rakımlı Marsis Zirvesi

Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) Tarafından bu yıl 5. Düzenlenen Dağcılık şenliği daha önce Dağcılık şenliği düzenlenmemiş Marsis Dağına gerçekleşti

YAYLALARIMIZ 16.08.2019 10:00:52 287 0
ÇAYDOSK

Daha önce toplu bir etkinliğin gerçekleşmediği Marsis dağına dağcılık festivali düzenleme fikri Çaydosk ekibi tarafından bu yıl hayata geçirildi.

Çayeli 5. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali 05-08 Ağustos 2019 Tarihleri arasında gerçekleşti. Rize Çayeli ilçesinde 82 Doğasever, 42 Farklı ilden gelen katılımcı ile Çayeli de öncelikle sırt çantaları kamyona yüklendi. Adından katılımcılara öğle yemeği ikram edildi. Daha sonra 3 saatlik minibüs yolculuğunun ardından Arhavi sırt yayla çukur mevkiinde kamp kuruldu. İkinci gün dağcılar sırt çantalarını yüklenerek 2,5 saatlik yürüyüş ile marsis gölü çevresinde kamp kurdu. Üçüncü gün 38 arkadaşla Marsis zirve etkinliğini tamamlandı(3 saat çıkış, 4 saat dönüş) Çaydosk ekibinin çayeliden getirdiği profil demirlerle marsis zirvede bayrak direği oluşturarak bayrağımızı göndere çekildi. Zirve dönüşü Adıyamanlı dostlarımızın bizler için getirdiği çiğköfteyi yoğurmalarının ardından tüm katılımcılara ikram edilerek güzel bir anı yaşandı. Son gün perşembe günü güneş yüzünü gösterdi ve isteyen gölde yüzerek serinledi. Ardından 1,5 saatlik yürüyüş ile araçların yanına gelerek herkese katılım sertifikası takdim edildi. Daha sonra araçlarla Çayeli’ne doğru hareket edildi. Çayeli’nde herkes ile vedalaşarak katılımcıları memleketlerine gönderildi.

MARSİS DAĞI

YÜRÜYEREK 11, ARAÇLA 4 SAAT

Artvin ile Rize sınırında bulunan Marsis Dağı'ndaki yaylalara Çağlayan Vadisi boyunca yürüyerek 11 saatte ulaşılabilirken, arazi araçları ile Arhavi ilçesinden yaklaşık 4 saatte gidilebiliyor.

Dağın eteklerinde yer alan Sırt, Horhat, Sakura, Yurt, Arpaçayır, Çamlık, Çalikan, Çatak, Meşe yaylalarını ziyaret eden doğaseverler, buradaki ailelerin misafiri oluyor.

BÜYÜLEYEN SİS

Doğu Kaçkar Dağları'nın 3 bin 371 metre yükseklikle en yüksek tepesi olan Marsis eteklerinde vadilere çöken, bulutların üzerinde duruluyormuş hissi veren sis, ziyaretçileri adeta büyülüyor. Vadi boyunca yavaş yavaş zirveye doğru ilerleyen sis, her bölümde farklı manzara oluşturuyor.

Doğu Karadeniz'de vadilere çöken sis, şehir merkezlerinde yaşayanlar için olumsuz faktörken, Kaçkar Dağları ve vadilerindeki bitkiler için yaşam kaynağı oluyor.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor