Cami kelimesi toplayan, toplayıcı anlamına gelir.

Diyanet Sen Pazar Şb.Başkanlığı tarafından organize edildi.

TEFEKKÜR 6.10.2013 09:02:02 87 0
Cami kelimesi toplayan, toplayıcı anlamına gelir.



HABER İSMAİL AKDEMİRCİ
Fotoğraflar; Naci GÜVEN

İlçemiz Merkez Sahil Cami İmam-Hatibi ve Diyanet Sen Pazar Şb.Başkanlığı tarafından organize edilen Camiler ve Din Görevlileri etkinlikleri kapsamında,

Rize Millet Vekili Sayın Hasan KARAL, Pazar Kaymakamı Sayın Selçuk ASLAN,

Belediye Başkanı Sayın Dr. Ahmet BASA, İl Müftümüz Sayın Yusuf DOĞAN, İl Müfü Yard.

Sayın Ali ÇAKMAK, İlçemiz Müftüsü Sayın Vedat BAŞSAN,

Derepazar ilçe Müftüsü Sayın Muhammet YILDIZ, Rize İŞKUR Müdürü Sayın Hasan Kiraz, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Âdem YILDIZ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda din görevlileri katıldı.


Programa Pazar Merkez Hatuniye Cami Başimam-Hatibi İbrahim Pişkin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Sunuculuğunu İmam-Hatip Mustafa Bölükbaş’ın yaptığı,

Açılış konuşması ise Merkez Sahil Cami İmam-Hatibi ve Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Cemal Taşçı yaptı.


Camiler ve Din Görevlileri Haftasının önemi hakkında kısa konuşma yapan ilçemiz Müftüsü Vedat BAŞSAN,

'Camilerimiz çok önemli hizmetleri yerine getiren, Camiler dinin merkezi konumundaki mekânlardır. Bu mekânların süsleri de din hizmeti veren İmam Hatip ve Müezzin kayyımlardır.

Camilerde ibadet yapmanın yanı sıra insanların sosyal olarak ibadet vesilesiyle bir araya geldiklerini ve bu beraberliğin de daha köklü kaynaşmalara vesile olduğunu söyledi.' 



İl Müftümüz Sayın Yusuf DOĞAN konuşmasında “Cami kelimesi toplayan, toplayıcı anlamına gelir. Adının anlamıyla da uyumlu olarak camiler, toplumu birleştiren, tek kubbe altında buluşturan mekânlardır. Camilerde; mezhebi, meşrebi, gurubu, cemaati, partisi, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun, erkeği kadını, büyüğü küçüğü, hep birlikte ibadet edilirken bedenlerle birlikte ruhlar da bir araya gelir, birlik olmayı öğrenir” dedi.



Din görevlilerinin günün her saati görevlerinin devam ettiğini kaydeden İl Müftümüz Yusuf DOĞAN, doğumla başlayan ve ölene kadar hayatın her safhasında din görevlisinin yerinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasının devamında “Mescit Allah'a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan,

birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir.

Bir mabet olarak cami, Müslümanların kendi aralarında yan yana saf durdukları,

gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenab-ı Allah'ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekanlardır.

Din görevlisi ise büyük bir fedakarlıkla insanımızın sosyal ve kültürel hizmetinde de bulunan kişidir.

Cami cemaati olsun olmasın insanımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta vefatından sonra da yanında vardır.

İsminin konmasında, sünnetinde, askere uğurlanmasında, nikahında, hastalığında, ziyaretinde, bayramında, taziyesinde, vefatından sonra verilen yemeğinde, duasında, mevlidinde, sevincinde hep din görevlisi vardır.

Kırgınlıklarının giderilmesinde, küslerin barıştırılmasında, milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştirilmesinin öncülüğünde hep din görevlileri bulunmaktadır dedi ve Küçükler, çocukların camilere alıştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi'

 Emekli olup, veya görevinin başında ahrete intikal eden bütün din görevlilerimiz için Derepazarı Müftüsü Muhammet YILDIZ tarafından dua yapıldı. Emekli olup Hayatta olan din görevlilerimize çeşitli hediyeler ikram edilerek, program sona erdi.



Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor