BU CAMİDE GENÇLER ÇOK MUTLU

HOCA-ÖĞRENCİ KENETLENMİŞ KURAN OKUYOR

TEFEKKÜR 18.07.2013 12:48:48 158 3
BU CAMİDE GENÇLER ÇOK MUTLU




Diyanet tarafından başlatılan
‘Gel Bu Yaz Kuran’ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla başlayan Kuran kursları devam ediyor. Pazar ilçesinde merkez, mahalleler ve köylerde bulunan camilerde öğrencilere tatilde Kur’an dersleri veriliyor.



     Bu Kurslarda gençler, İman, ibadet, ahlak ve siyeri öğrenecek, bu dini bilgiler yanında namaz, oruç, hac la ilgili bilgilerde verilerek katılan çocuklar yaz ayını dolu dolu geçireceklerdir.

Kur’an-ı yüzünden okumaları, bazı sureleri ezberlemeleri sağlanıyor.


     Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Cami’inde de Kurslara devam ediliyor.
İki değerli hocamız tarafından verilen Kurslara yaklaşık 35 kişi katılıyor
Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Camii'nde İmam-Hatip Fatih Atay tarafından da 20 öğrenci okutulmaktadır. 
Katılımın Camiinin bulunduğu yer İlçe merkezine yakın olmasına rağmen fazla oluşu imam İlahiyatçı Yazar Yusuf Kambur hocamızı son derece memnun etti. Yusuf Kambur yaptığı açılamalarda  

   
   “
Bizler, ‘Camiler çocuk açacak, Camiler çiçek açacak’ sloganımızla camilerin cennet bahçesine dönüşmesi çocuklarımızın da çiçek olarak cennet bahçesindeki varlığını milletimiz adına önemsiyoruz.
   
   Ayrıca iki yıldır belki bundan sonraki birkaç yıl daha, yaz kurslarımız tam da Kuran’ın indiği Ramazan ayına denk geliyor. Ramazan ayı bu kurslarımızın aşkından, heyecanından bir şey eksiltmemeli.
Çocuk, cami, Ramazan ve Kuran buluşması hepimiz için çok önemlidir.

   Çocukların camiyle, mihrapla, minberle, kürsüyle buluşması, safların arasında koşuşturması bile bu ülke için bu millet için birer rahmettir.”
Söyledi. Kambur daha sonra ” Bilinçli bir şekilde dinimizi yaşayacak nesillerin yetişmesi ülkemiz için oldukça faydalı olacaktır. Bu konuda müftülerimiz ve vaizlerimiz başta olmak üzere imam-hatiplerin, müezzinlerin, Kur’an kursu öğreticilerin, anne ve babaların son derece ehemmiyet vermeleri, açılacak kurslardan herkesin çok iyi istifade etmesi gerekir. Kur’an’ın duvarlarda asılı durması değil, her Müslüman’ın orijinalinden okumaları, meallerini öğrenmeleri çok daha önemlidir. Buna herkesin çok ehemmiyet göstermesi gerekir. Peygamber efendimizin hadisinde buyurduğu gibi ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir’ felsefesiyle ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Kur’an ölülere değil dirilere gönderilmiştir. Okusunlar anlasınlar ve Müslüman’ca yaşasınlar diye gönderilmiştir. Diyanet işleri başkanlığınca çocukların kitapları ve öğreticilerin ücretleri de verilmektedir. Öyleyse bu fırsattan herkesin faydalanmasını bekliyoruz” diye konuştu 


Anahtar Kelimeler:
KAZIM
18.07.2013 12:55:32
sana yakişir yusuf hocam

SAİT
18.07.2013 13:16:40
tebrikler hocam

hakan atay güneyce
23.07.2013 16:27:47
cenabu allah hocalarımıza kolaylık çocuklarımızada zihin açıklığı versın

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor