BORÇKA ÜÇÜNCÜ. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Borçka 3. Tiyatro Festivali, tiyatro severleri bir araya getirirken “Daha fazla oyun, daha fazla sahne, daha fazla seyirci, daha fazla tiyatro” mottosuyla yola çıkıyor.

KÜLTÜR 8.10.2024 13:32:00 222 0
BORÇKA ÜÇÜNCÜ. TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Turgut Topal

BORÇKA-Borçka 3. Tiyatro Festivali, tiyatro severleri bir araya getirirken “Daha fazla oyun, daha fazla sahne, daha fazla seyirci, daha fazla tiyatro” mottosuyla yola çıkıyor.

Borçka 3. Tiyatro Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ercan Orhan “Borçka’nın güzelliğini sanatın büyüsüyle birleştirerek ilçe sınırlarını aşıyor ve tiyatronun sadece bir eğlence aracı değil, insan hayatı için bir ihtiyaç olduğunu savunmaya devam ediyor. Bu yıl da sanatın iyileştirici, özgürleştirici gücüne olan inancımızla festivali sahneye taşıyoruz.

SANATLA DAHA FAZLA ÇOCUĞA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Borçka Tiyatro Festivali olarak, sanatın gücünü çocuklarımıza anlatmak ve onlara bu dünyayı tanıtmak istiyoruz. Gençlerimize, tiyatronun insan hayatındaki dönüştürücü etkisini hissettirmek, onlara bu tutkuyu aşılamak en büyük hedefimiz. Yetişkinlere ise tiyatro sahnesinin peşinden gitmenin değerini anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki tiyatro yaşatır, iyileştirir ve özgürleştirir.

NEDEN TİYATRO?

• İyileşmek için tiyatro.

• Yaşamak için tiyatro.

• Özgürleşmek için tiyatro.

Tiyatro, sadece bir sahne sanatı olmanın ötesinde toplumu, bireyleri ve ilişkileri iyileştiren, özgürleştiren güçlü bir araçtır. Bu yüzden Borçka Tiyatro Festivali olarak bu sanat dalını geniş kitlelerle buluşturmak, insanların hayatında yeni bir pencere açmak istiyoruz. Festivalimiz boyunca, sahnelenecek oyunlarla hem duygusal hem de düşünsel bir yolculuğa çıkacağız.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Borçka Tiyatro Festivali, her yaştan izleyiciye hitap eden zengin bir programla karşınızda olacak. Daha fazla oyun, daha fazla sahne ve daha fazla seyirciyle sanat dolu bir festivalde buluşmak dileğiyle!

Borçka 3. Tiyatro festivalinde buluşmak üzere”.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI