BİR NUMARALI SORUN MASAYA.....

B.Ali Kavalcı, 2008 yılında yasallaşan sigara kanununun 2009 yılında başlatılan mevzuat uygulamaları ve bu uygulamaların ardından ülke olarak dünya da sigara ilkelerine tamamlamada birinci olan, Türkiye'nin buna rağmen halen insanlığın

EĞİTİM 19.12.2013 12:35:35 64 0
BİR NUMARALI SORUN MASAYA.....

 

               

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenli Bölümü 3 Sınıf Öğrencilerinin hazırlamış olduğu, 'Sağlıklı Yarınlar' projesi kapsamında topluma hizmet uygulamaları dersi çerçevesinde hazırlanan ve RTE Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Yeşilay Rize Temsilciliği ve Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ortaklaşa gerçekleştirilen konferansa, Çayeli Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte, Çayeli'de eğitim gören yüzlerce  Lise ve Orta öğretim öğrenci katıldılar.

            Konferansın ilk konuşmacısı Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, öğrencilere Yeşilay'ın  tarihçesinden bahsederek, Türkiye'nin her zaman Yeşilay'a ihtiyacının varlığını dile getirdi.

Yeşilay Temsilcisi Kavalcı, 'Bu önemli projeyi hayata geçiren, RTE Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu'ya, Fakültenin Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ali Sabri İpek, Yrd. Dr. Ahmet Tekbıyık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Proje Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Adem Beldağ'a, Proje Koordinatörü Fatih Öngelen ve 13 kişilik diğer çalışma arkadaşlarına, Öğrencilere sigara ve bağımlılık konulu 45 dakikalık görsel sunumunu gerçekleştiren, Rize Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Kanser Şube Müdürümüz Fatma Kazancı'ya, Konferansa katılan siz sevgili Lise ve Orta öğretim Öğrencilerimize, her türlü desteklerinden dolayı Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Yeşilay Genel Merkez görevlilerine, Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Geçit beylere teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.' dedi.

Programın sonunda RTE Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık, Yeşilay Temsilcisi B.Ali Kavalcı ve Rize Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Fatma Kazancı'ya bu çok faydalı sunumları için teşekkür ederek, birer çiçek buketi taktım etti.

Yeşilay Temsilcisi Kavalcı'da, Eğitim Fakültesinin Dekan Yardımcılarına, Rize Halk Sağlığı  Kanser Şube Müdürü Fatma Kazancı'ya, Proje Koordinatör Öğrencilerine Yeşilay Genel Merkezi tarafından hazırlanan çeşitli kültür yayınlarından taktım etti.

Ayrıca proje kapsamı boyunca, Eğitim Fakültesi projesi öğrencileri hafta boyunca Yeşilay Genel merkezi tarafından hazırlanan madde bağımlılığı konulu el broşürlerini Rize ve ilçelerinde yaşayan halka dağıtacaklar.

Eğitim Fakültesinde ki sağlıklı yarınlar konulu  konferansa, Yeşilay Rize Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri M.Akif Çakmak, A.Kadir Kara ve Cevat Mamuş'da katıldılar.

 

    


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI