Bilge Kral Rahmetle Anıldı

Vefatının 10'uncu yıl dönümünde Aliya İzzetbegoviç anılmaya devam ediyor...

KÜLTÜR 20.10.2013 20:36:36 52 0
Bilge Kral Rahmetle Anıldı




Vefatının 10'uncu yıl dönümünde Aliya İzzetbegoviç anılmaya devam ediyor...


Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının10′uncu yıl dönümünde Kovaçi Şehitliği’ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Merhum İzzetbegoviç’in mezarı başındaki törene katılanlar, mezara çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

Törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakir İzzetbegoviç, babası rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in iyi bir baba, adam, dost olduğunu ve ondan çok şey öğrendiğini söyledi. Oğul İzzetbegoviç, ”Babamdan, affetmeyi öğrendim. Kendisi, hayatının 17 yılını cezaevinde ve savaşta geçirdi. Aliya, hayatının son 10 yılında sadece devleti yönetti. Haberleri okuyup takip eder, ilgili insanlarla irtibata geçerdi. Her şeyini halkı ile paylaşırdı” dedi.


Aliya’nın mezarı başındaki törenin ardından, merhum için Kur’an-ı Kerim okundu.

Sağlık durumundan dolayı, Ekim 2000′de, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı görevinden çekilen Aliya İzzetbegoviç, 19 Ekim 2003′te saat 14.25′te hayata gözlerini yummuştu.

Bosna-Hersek’te 1 Mart 1992 tarihinden 14 Aralık 1995 tarihine kadar süren iç savaşta İzzetbegoviç, ülkesinin bağımsızlığa kavuşmasına önderlik etti. Bu savaş sırasında yüz bin kişi hayatını kaybetmiş, 2 milyon kadar insan da ülkeyi terk etmek zorunda bırakılmıştı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI