Tarih: 17.07.2019 15:51

Beslenme dostu okul programı il değerlendirme toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de Beslenme dostu okul programı il değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın 'Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması' başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflendiği açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştı. Bu kapsamda Artvin İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi koordinasyonunda İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörleri ve denetim ekibi üyelerinin katılımı ile Müdürlüğü toplantı salonunda yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Halk Sağl. Hizm. Bşk.Yrd. Uzm.Dr. Mehmet Ali Dündar’ın başkanlığını yaptığı toplantıda, Dyt. Çağla Hakyemezoğlu’nun sunumu eşliğinde; program kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen faaliyetler (denetimler, sertifikaların teslimi, eğitimler vb.), süreç esnasında karşılaşılan olumlu olumsuz durumlar, çözüm önerileri, önümüzdeki döneme ilişkin planlanan faaliyetler ile iyi okul örnekleri ele alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —