BELGESİZ AVCILIK YAPANLARA CEZA!

AVCILIK KURSU AÇILIYOR.

YÖREDEN HABER 2.08.2013 11:42:42 90 0
BELGESİZ AVCILIK YAPANLARA CEZA!




Pazar Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Derneğinin talebi ile Kaçak Avcılığın önlenmesine dair Kaymakamımız Selçuk ASLAN başkanlığında İlçe Jandarma Komutan V. Başçavuş A. Mesut KILINÇ, İlçe Emniyet Müdürü Güngör KAPTAN, İlçe Tarım Müdürü Habibe GÜLER, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Mahalle ve Köy muhtarlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Rize Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Mühendisler Muhammet AYTERZİOĞLU ve Ramazan ÇAYIROĞLU katılarak katılımcılara bilgi verdiler.
Mühendisler bölgemizde genelde  bıldırcın avının yoğun olarak yapıldığını, bıldırcın avının ise 17 Ağustos' ta başlayıp 24 Kasım' da sona erdiğini, av yaparken av hayvanını yanıltıcı alet ve elektronik cihazlar (örneğin sesli kaset, her türlü projektör, manyetik dalga yayan araç ve gereçler, canlı mühre ve çığırtkanlar, yivli av tüfekleri, ağlar) kullanılmayacağını  belirttiler.  Kaymakamımız Selçuk ASLAN toplantıda yapmış olduğu konuşmada 'Çevreyi korumaya ve doğal yaşamın dengesini bozmamaya dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak önümüzdeki dönemde bıldırcın avı dönemi başlayacağını Avcılığın Avcılık belgesi bulunup, Avlanma hakkına sahip kişilerce yapılabileceğini bıldırcın konusunda günlük limitin 10 olduğunu, avcılarımızın bu limiti aşmamaya özen göstermesini rica ederek 12 Ağustos' da Halk Eğitim Merkezinde Avcılık kursunun açılacağını duyurdu.'
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI