Başkan Çakır ’dan Pazar halkına önemli duyuru

Başkan Neşet Çakır'dan Su Kesintileriyle İlgili Vatandaşlara Önemli Çağrı

10.10.2024 16:40:00 2309 1
Başkan Çakır ’dan Pazar halkına önemli duyuru

Başkan Neşet Çakır'dan Su Kesintileriyle İlgili Vatandaşlara Önemli Çağrı

Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, ilçede son günlerde yaşanan su kesintileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Su kaynaklarının durumu hakkında bilgilendirme yaparak, vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

Başkan Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Öncelikle tüm Pazar halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yaz aylarının getirdiği su sıkıntısını kısa süreli de olsa yaşadık. Pazar İlçesi’ni besleyen Tomaslı deposunda su seviyesi dip noktalara kadar geriledi. Şu anda depolarımızın doluluk oranı yüzde 40 civarında. Maalesef gelen sular depolarımızı doldurmaya yetmiyor. Bunun birkaç temel sebebi var. Geçtiğimiz yıl kar yağışı olmadı ve sadece yağmur sularının depolarımıza faydası sınırlı kaldı; çünkü bu sular hızla akarak denize ulaşıyor. Ancak kar suları depolarımızın dolumuna önemli katkı sağlıyor.”

VİDEO İÇİN TIKLA

Çakır, su sorununun sadece Pazar ilçesinde değil, tüm Karadeniz genelinde yaşandığını vurgulayarak, Hamidiye ve Güzelyalı mahallelerinde su sıkıntısının daha da belirgin hale geldiğini belirtti. Başkan, bu sorunlara çözüm bulmak için belediye olarak yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti ve ekledi:
“Tomaslı deposuna 400 ve 900 metre mesafedeki su kaynaklarını devreye alacağız. Ocak mahallemizde sondaj çalışmaları sonucu elde ettiğimiz suyu, kısa sürede Güzelyalı hattına bağlayacağız. Ayrıca, yeni iki su kuyusu daha açarak bu bölgedeki su sorununu tamamen çözmeyi hedefliyoruz.”

Vatandaşların duydukları asılsız bilgilere itibar etmemeleri gerektiğini belirten Çakır, belediyenin resmi açıklamalarına güvenmeleri gerektiğini vurguladı:
“Vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki, sizin için 7/24 çalışıyoruz. Su tasarrufuna dikkat edersek, yeni terfi hatlarımız devreye girene kadar bu dönemi rahat bir şekilde atlatabiliriz.”

Başkan Neşet Çakır, açıklamasının sonunda tüm Pazar halkına saygı ve sevgilerini sunarak suyun tasarruflu kullanılmasının önemine bir kez daha dikkat çekti.

 


Adil GÖRAL
12.10.2024 12:24:52
Sayın başkan herşey güzel hoşta bizim Acargöral kereste fabrikasının önü deyil araba yaya bile geçmek zor defalarca söylendi ilgilenen yok .sürekli fotoğraflar atıyosunuz çalışmalarınızın reklamını yapıyorsunuz.bizim sıkıntıları kime söylicez .tunceli belediyesimi yapacak bizde bu memleketin insanıyız .zahmet olacak ama bi ilgilensen………..

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI