Başkan Bölükbaş, Kongrede Yeniden İlçe Başkanlığına Seçildi

Rize’nin Pazar ilçesinde Yeniden Refah Partisi 1. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi.

SİYASET 12.10.2025 16:07:00 403 0
Başkan Bölükbaş, Kongrede Yeniden İlçe Başkanlığına Seçildi

Haber: Cevahir Topaloğlu

Rize’de 1 Kasım 2024’te Yeniden Refah Partisi Pazar İlçe Başkanlığına atanan Ali Kemal Bölükbaş, dün (11 Ekim) saat 10.00’da Pazar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 1. Olağan İlçe Kongresi’nde delegelerin oylarıyla başkanlık görevini resmen kazandı.

Kongreye; Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, MKYK Üyesi Cengiz Erduran, Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Rize Merkez İlçe Başkanı Hızır Can, Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, Pazar Eski Belediye Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Basa, Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şen, MHP Rize İl Başkanlığı Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bora Haberal, MHP Pazar İlçe Başkanı Mevlüt Ali Biber, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Hamza Kandemir, İYİ Parti Pazar İlçe Başkanı Metin Bal, CHP Pazar İlçe Kadın Kolları Başkanı Sinem Telatar, SOL Parti Pazar İlçe Başkanı Okan Telatar, Zafer Partisi Pazar İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Demirçelik, Pazarspor Kulübü Başkan Vekili Kazım Balta, Pazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ekrem Kılıç, Pazar Esnaf Odası Başkanı ve Pazar Mahallesi Muhtarı Cihan Çatlı, Pazar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yüksel, Atatürkçü Düşünce Derneği Pazar Şube Başkanı Metin Atasaral, AK Parti Pazar Belediye Meclis Üyeleri Muhittin Parlak ve Gökhan Bal, CHP Belediye Meclis Üyeleri Süleyman Terzi ve Hasan Telatar, partililer ve delegeler katıldı.

Yeniden Refah Partisi Pazar İlçe Başkanı Ali Kemal Bölükbaş, kongrede yaptığı açılış konuşmasında katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Bölükbaş, Nevruz’un anlamına değinerek, “Nevruz nedir? Nevruz, Lazca’da ‘Çanağani’ demektir. Nevruz, yeniden diriliş. Nevruz, baharın gelişidir. Pazarımızın Milli Görüş Nevruzu’na, yeniden ayağa kalkışımıza hoş geldiniz.” dedi.

11 aydır ilçe başkanlığı yaptığını belirten Bölükbaş, “29 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimiz %7 oy alarak Türkiye genelinde 3. parti olmuştur. Tabii bu başarı teşkilatlarda yeniden bir yapılanmayı mecbur kılmıştır. Bu çerçevede Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan’ın tensipleriyle 11 ay öncesi Pazar İlçe Başkanı oldum.” ifadelerini kullandı.

‘’DEVRALDIĞIMIZ PAZARDAKİ ÜYE SAYIMIZI %300’DEN FAZLA ARTIRDIK’’

Göreve geldiği kısa sürede teşkilatlarını yeniden yapılandırdıklarını aktaran Bölükbaş, “Bizim ilçe başkanlığımızdan dolayı etrafımıza gelen arkadaşları yeni yönetimimize aldık. 11 aylık kısa bir süre içerisinde kapı kapı gezerek canla başla çalıştık. 11 ay içerisinde Pazar’da 45 kez üye standı açmışız. 38 kez pazarımızın esnafını gezmişiz. En önemlisi, raporda gözüme çarpan 11 ay içerisinde her hafta ilçe yönetim kurulumuzu ortalama 14 kişi ile yönetim kurullarımızı icra ettik. Ve bu faaliyetlerimizi inanın çok kısıtlı imkanlarla yapıyoruz. Bu kısıtlı imkanların içerisine çok şey girebilir. Bunu tek tek arz etmeye gerek yok. 11 ay içerisinde devraldığımız pazardaki üye sayımızı %300’den fazla artırdık.” dedi.

 

‘’İLK SEÇİMDE YENİDEN REFAH PARTİMİZİN İKTİDAR ATEŞİNİ PAZAR’DA YAKACAĞIZ’’

Bölükbaş, Türkiye’de olduğu gibi Pazar’da en hızlı büyüyen parti olduklarını belirterek, “Pazar’da üye sayısı olarak Pazar’ın 3. büyük partisiyiz; 2. ile aramızda çok az bir şey kaldı. Bu teşkilatımın yoğun çalışmasıyla inşallah yılbaşında Pazar’da üye bakımından 2. parti olacağız inşallah. Bu yeter mi? Yetmez. İnşallah ilk seçimde Yeniden Refah Partimizin iktidar ateşini Pazar’dan yakacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

‘’BİZ İDDİA ETMİYORUZ 7/24 ÇALIŞIYORUZ’’

Çalışmalarını veri ve raporlarla desteklediklerini vurgulayan Bölükbaş, “Biz konuştuklarımızı temenni değil, iddia değil. Matematik yalan söylemez. Biz bugün burada konuştuklarımızın hepsinin matematik verisi vardır. Yani ayda kaç üye yapıyoruz. Bu üyelerin kaç tanesine biz gidip de Milli Görüş’ü anlatıp da ‘gelin bize üye olun’ diyoruz. Kaç tanesi bize kendiliğinden geliyor. Bunların bile en ince detayına kadar bizde raporu mevcut. Şimdi biz iddia etmiyoruz 7/24 çalışıyoruz; Rabbim emeklerimizin karşılığını ilk önce Pazar’da sonrasında da tüm Türkiye’de verecek inşallah” dedi.

‘’BEN BU PAZAR’IN TAMAMININ GÖNLÜNÜ KAZANACAĞIM’’

Pazar halkıyla olan gönül bağlarına da değinen Bölükbaş, “Elbette ki Pazar’ın tamamının oyunu alamayız. Bu bir gerçek; bugüne kadar böyle bir şey olmamıştır Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde ama Osman başkanım şahit ol. Ben bu Pazar’ın tamamının gönlünü kazanacağım. Ne mutlu bana ki farklı siyasi görüşlerden abilerimiz, arkadaşlarımız buradalar; şu tablo gerçekten çok güzel. Pazar’da evet bir siyaset yapıyoruz, bir fikri savunuyoruz ama sonuçta şu sahil camisinden birbirimizin tabutunu birlikte kaldıracağız. Bunu unutmamak lazım. Kalp kırmamak lazım; bizim şiarımız bu: ilk önce Pazarlı’nın kalbine dokunacağız. Takdir Pazarlı’da” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını, katılımcılara teşekkür ederek tamamlayan Bölükbaş, “Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Divan başkanlığını Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Cengiz Erduran’ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede, Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ve Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak da birer konuşma gerçekleştirdi.

Siyasi konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ali Kemal Bölükbaş, delegelerin oylarıyla yeniden Pazar İlçe Başkanlığına seçildi.

Başkan Bölükbaş, Kongrede Yeniden İlçe Başkanlığına Seçildi