Başkan Yangın, Geçmiş Yönetim ve KONAK Otelle ilgili Önemli Açıklamalar Yaptı

Başkan Yangın, Geçmiş Yönetim ve KONAK Otelle ilgili Önemli Açıklamalar Yaptı

PAZARSPOR-RİZESPOR 24.10.2023 11:01:35 357 5
Başkan Yangın, Geçmiş Yönetim ve KONAK Otelle ilgili Önemli Açıklamalar Yaptı

Pazarspor Kulübüne yeniden başkan seçildikten sonra oluşan yönetimin ardından takım kurma çalışmaları tamamlayan Hüseyin Yangın ve ekibi 7 maç sonunda 11 puanla yoluna devam ediyor.

Başkan Yangın Bulvarspor maçı öncesi çok önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Yangın, Neden başkanlığı bıraktığını, Tekrar yeniden neden başkan olduğunu, Konak Otel serüvenini ve bir önceki başkan Mustafa Taşkın’ın başkanlık dönemini dile getirdiği açıklamalarda özetle şu ifadelere yer verdi.

“BAŞKANLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER DOĞRU İSİMLER DEĞİLDİ”

“16 yıllık görevimde başkan ve sorumluluk alarak o günün şartlarında Pazarspor için yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık. Daha sonra ise bırakmam gerektiğini gördüm ve bıraktım. Birçok tesisi de bıraktım. Bunlardan Deniz Konak Otelde birisiydi. Suat Karabekir Halı Sahası, Lokalimiz vardı. O dönem Bakan olan ve tekrar Bakanlık yapan Osman beyle yaptığımız çalışmalarla bu eserleri bırakmıştık. Bu Pazarspor ’un geleceğinin yatırımlarıydı. O sene Pazarspor 2.lige çıkma başarısı gösterdi. O bırakılan eserlerin büyük katkısı vardı. Sonrasında ise 3.lige düştü.2 ligde kalabilir miydi. Evet kalabilirdi. Nasıl kalırdı muhtemelen bunu Ocak ayında yapacağım kurulda, Mali Genel Kurulunda bunları detaylı olarak üyelerimizle paylaşacağız. Benim kulüp başkanlığımı bırakmamdan sonra aklımın ucundan Pazarspor’a tekrar başkanlık fikri hiç gelmedi. Sabah evden çıktığımda böyle bir düşüncem yoktu. Tam tersi doğru ve düzgün ellerde devam etmesiydi. Ancak o günkü itibarıyla ismi geçenler doğru isimler değildi. Spor bakanımızla da paylaştık. Farklı isimler konusundan birisini bekledik ama böyle bir riski almayınca Ben talip oldum. Temmuz ayındaki kongrede eski arkadaşlarım ve yenilerle güzel bir yönetim oluşturduk.”

TAKIMI SIFIRDAN OLUŞTURDUK

“Kollarımızda sıvadık ama. Sıfırdan bir takım yapmak zor. Yani futbol takımından bahsedeyim. Önce isterseniz, önceki yıllarda bıraktığımızda veya teslim aldığımızda mutlaka iskelet kadrosu olan bir Pazar spor vardı. Yani en kötüsü 8 veya 10 tane oynayabilecek pozisyonda sporcu olduğu zaman üzerine siz bir takım inşa edebiliyordunuz. İstediğiniz rakamlarda transferler yapabiliyordunuz, ama biz geldiğimizde bir gördük ki bir tane sporcu yok. Yani sıfır bir kadroyla yeniden kadro yapmak oldukça zor. Çok önemli bir güven ve itibar kaybı var. Neredeyse bütün sporcularda Pazarspor icralık ve bir kısmı icraya kazanmış mahkemeye ve bir kısmı hala mahkemesi devam eden hemen hemen bütün sporcular dahildi. Buna birde Çalışanlar da eklenince ciddi bir güven erozyonuna uğramış bir kulüp olduğunu gördüm. Bu şartlarda transfer yapmak gerçekten zordu. Yeni yönetimden arkadaşlarımız çok ciddi çabalar sarf ettiler. Yani sporcuları çok net söylüyorum. Biz 14 bin TL civarında maliyetli bir kadro kurduk. Eğer biz geçen seneden 5 veya 6 sporcumuz olsaydı ve itibar kaydı yaşamasaydık biz bu kadroyu 78 bin TL ye kurabilirdik. Yani neredeyse yarısına kurabilirdik. Bu bizim maliyetimiz de arttırdı onun dışında. Sporcuların icraları filan derken, Federasyonda olsun Spor Toto olsun bankalarda hacizlerle uğraşıyorsun. Diğer giderleri ve sporcuların haklarını ödemeye çalışırken zor da olsa iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz, zaten saha içinde oyunu da görüyorsunuz aldığımız puanda bunu gösteriyor. Futbol takımımızın iyi yönde olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki karşılaşmalarda aynı durum devam eder taraftarlarla barışık olursak tekrar 2.lige çıkarız.”

“OTEL KİRALANMIŞ VE BİZ TAKIM OLARAK GÖÇEBE BİR YAŞANTIYA DÖNMÜŞTÜK”

“Bıraktığımızda bahsettiğim OTEL Deniz Konak Oteli Pazarspor ‘un vizyonu, sporcular için yapılan ve gerek federasyon gerekse diğer kişilerden alıp çok özenle yapılan ve Pazarlı arkadaşlarımın da destek olduğu Sporcularımızın istifade edemediği otel kiraya verildi. Bu doğru değildi. Otel kiraya veriliyor sporcularımızın kalacak yeri yoktu. Sizde biliyorsunuz ilk dönem kafilemiz fındıklıda konakladı. Döndüğümüzde de Turizm dönemidir diye otel bizi almadı. Daha sonra kalmaya başladık. Bizden aylık 400 bin TL her ay konaklama parası istedi. Yani bu şaka gibi bir şey. Kendisi 70-80 bin TL kira ödüyor, bizden 400 bin TL istiyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir. Baktım bu olmayacak o zaman sözleşmeden bahsetti. Bende inceledim. Nasıl bir sözleşme yaptı da bu kadar kararlı konuşuyor. Fakat sözleşmeyi incelediğimde usulsüz bir sözleşme olduğunu gördüm. O zaman hukuki yollarda tahliye etmek için başladık. Sonunda kendisi de anladı. Kaymakamımızda yardımcı oldu. Yaptığı masraflara karşılık iyi birde para vererek sözleşmeyi sonlandırdık. Deniz Konak oteli artık Pazarspor ‘un kendi malıdır. Sporcularımızda kendileri rahatlıkla kendi evleri gibi kalacaklar. Burada maçlara da hazırlanıyorlar. Halı saha ve tesis içinde mağduriyete yol açmadan onlar içinde çalışmalarımız var.”


Anahtar Kelimeler:
Mehmet kambur
24.10.2023 11:36:41
Hüseyin yangın pazarspora yakışan emektar başkanıdır, sayesinde geçmiş yönetimin yaptığı hataları kapatmıştır, değerli pazarli iş adamı abime başarılar diliyorum, gurbetçi bir pazarli olarak gururumuz pazarsporu sürekli takip ediyorum, 1972 kurulan ingolstadt Türk gücü spor kulübü başkanlığı yaptım, bundan sonraki süreçte huseyin yangın başkanlığında pazarsporumuz başarılı olacağına yürekten inanıyorum, Gurbetten memleketime selam olsun.

benn..
24.10.2023 15:58:26
doğru isimler kimler? kim tespit ediyor doğru isim olup olmadıklarını? Şafak Balta da doğru isim olmadığı için mi ona karşı çıkıp da takımın düşmesine vesile oldunuz...

Trava
24.10.2023 17:33:17
Başkan boş yapıyprsun,şehrin en güzel yerinde eski langırtçıların çadırı gibi duruyor halı saha. Pazar Belediyesinin yeni hizmet binası orada olacak,boş algı yapıyorsun şu an

Tahir
25.10.2023 20:01:37
Başkan bu otel yıllarca senin alacağına karşılık sana çalıştı bu sözleşmeyi senmi yaptın veya senin bıraktığın aslında senin yönettiğin yönetimmi yaptı onuda açıklada bilelim

Zeki varlıbaş
25.10.2023 20:08:30
Sayın başkanım bu konuşmanızla sizden sonraki yönetimi kurulunu ve başkanı sizin belirlediğiniz aşikar, ki bu Şafak beyin seçiminde belli oldu yani ben istersem o olur mantığıyla teokratik bir seçim yürütüyorsunuz bence pazarspor un en büyük başarısızlığı da budur

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor