Tarih: 19.08.2019 09:10

BAHREYNLİ TURİSTLERİN ÇAT VADİSİ SERÜVENİ

Facebook Twitter Linked-in

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

Dünyada resmi olan olmayan irili, ufaklı yüzlerce devletler var. Bu devletlerden biri olan Bahreyn’den Karadeniz’e, oradan Rize-Çamlıhemşin’e gezi için gelen grup doğal güzellikleriyle Çat Vadisi’ne hayran kaldılar.

Karadeniz Bölgesi Kaçkar Dağları Milli Parkı, Çat Vadisi yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer oluyor. Özellikle son yıllarda Ortadoğu ve Arap Yarımadası'ndan gelen turistler ziyaret ediyor.

Rize'ye ilk kez geldiğini anlatan Bahreynli, 'Hayatımda böyle manzaralar hiç görmedim. Bana göre Rize, Trabzon, Allah’ın cennetidir. Buna şahit oldum' dedi.

Rize'nin doğa açısından çok zengin olduğunu kaydeden Bahreynli 'Rize; ağaçları, yeşili, şelaleleri, yaylaları ile çok güzel; tek kelimeyle harika bir yer' dedi.

“Bahreynli kafile ile Karadeniz yaylalarını gezmeye devam ediyoruz” söyleyen Rehber Hüseyin Uzun “Araplar genelde alçak yerleri görmeye alışıktırlar ama biz onları daha yükseklere çıkararak bire bir dağ yürüyüşü yapıyoruz. Ambarlı, Pokut ve şimdide Hazindak yaylasına gideceğiz” dedi.

“Bu bölgede dört mevsim Karadeniz Turizmi yapıldığını onlara gezerek anlatmaya çalışıyoruz” bundan son derece memnun olduklarını açıklayan Uzun, “burayı tercih etmelerinin tek nedeni tamamen doğal oluşu, dün hava açıktı, bugün yağmurlu, bu onlar için pek önemli olmuyor. Onlar için doğada olmak yeterlidir” dedi.

Yabancı Turistlerin bu bölgede daha çok nelere dikkat ettiklerini anlatan Hüseyin Uzun “ yeni işletmelerin mutlaka daha donanımlı personelle hizmet vermeleri gerekir. Özellikle temizlik ve hijyene daha dikkat etmeleri gerekir. Fiyatları ise dengeli yapmaları önemli. Bazen öyle rakamlar karşımıza çıkıyor ki, biz de buna “sözün bittiği yer” diye susuyoruz” dedi.

Bahreynli turistler daha sonra yöresel tulum eşliğinde yağan yağmura aldırmadan horon oynadılar.

Bahreyn

Nüfusu: 1.248.348, Bahreyn asli nüfusunun %99'u Müslüman, toplam nüfusun ise %70'i Müslüman, %14,5'i Hristiyan, %10'u Hindu ve %0,6'sı Yahudi'dir.

Basra Körfezi’nde yer alan Bahreyn irili ufaklı yaklaşık 30 adadan oluşan bir ada ülkesi. Başkent Manama’nın da üzerinde bulunduğu en büyük adası Bahreyn, 669 kilometrekare55 kilometrekaredir. Diğer büyük iki adası ise Muharrak ve Sitra'dır. Kaynak: Bahreyn, haritada yeri nerede, yüz ölçümü ne kadar, nüfusu kaç, resmi dini nedir?

Bahreyn, BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan İnsani Gelişme Endeksi’nin 2011 yılı verilerine göre en gelişmiş ülkeler arasında yer alıyor. Bahreyn'de kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) 27 bin 300 dolar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —