Tarih: 28.01.2014 14:19

AYDER'DE 2.HEYECAN

Facebook Twitter Linked-in

Helikopterli kayak sporu heliskinin Türkiye'deki merkezi haline gelen 3937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağları'nda, heliski bu yıl ilgili bakanlığa başvuruların geç yapılması nedeniyle şubat ayında başlayacak.

 Bölgede 2005 yılından itibaren sürdürülen heliski faaliyetleri, başvuruda bulunan bir Türk havacılık şirketi tarafından 15 Şubat-15 Mart arasında gerçekleştirilecek.

 Kayakçıların helikopterle dağların zirvesine çıkıp atlayarak kaydığı bir spor türü olan ve dünyada sınırlı bölgelerde yapılan heliski, Türkiye'de sadece Kaçkar Dağları'nın Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi ile Artvin'in Yusufeli ilçesindeki milli park alanlarında yapılıyor. Kaçkarlar, Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi nedeniyle sporcuların bu bölgeyi tercihinde etkili oluyor.Gelişim TV

AYDER KIŞA HAZIRDIR

Çamlıhemşin Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Ayder yolunun 24 saat açık tutulduğunu söyledi.
Altun, yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası'na gelen turistlerin ulaşımda sorun yaşamaması için yolu açık tutmak için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

15-ŞUBAT-15 MART Bizim için çok önemldir.Ayder farklı organizasyonlarla Dünya gündemine gelmek zorundadır.Kar bizim kışta olmazsa olmazımızdır.Yanlış anlaşılmaması için belirtmek isterimki, AYDER HER TÜRLÜ KIŞ ORGANİZASYONLARINA' alt yapı olarak hazırdır diyen Başkan
Altun daha sonra ise 'Olumsuz bir durumda Karayolları ekipleri tarafından kar temizleme ve buzlama yapılarak Ayder yolunun ulaşıma açık tutulduğunu ifade eden Altun, 'Karayolları ekiplerinin bu özverili çalışmaların aralıksız sürdürdüğünden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum' dedi. 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —