Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları

Vali Baydaş, "Ayder Yaylası'nın güzelliğini koruyarak turizme odaklanmış bir şehir olarak, burada yapılan her şeyde vatandaşlarımızın görüşlerini alıp birlikte karar vermek istiyoruz."

GÜNDEM 3.06.2024 11:00:00 268 0
Ayder Yaylası

Rize turizmini geliştirmek ve Ayder'deki sezon öncesi çalışmaları yerinde incelemek için Ayder'e giden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, sektör temsilcileri ve vatandaşlarla buluşarak onların taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Vali Baydaş, katılımcıları tek tek dinleyip yapılan geniş kapsamlı toplantı ve değerlendirmeler sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hayata geçirilen bu projelerin Ayder'in geleceğe taşınması hedefinde önemli adımlar olduğunu vurguladı. Turizme odaklanmış bir şehir olduklarını belirten Vali Baydaş, bu doğrultuda Ayder Yaylası'nın önemli bir merkez olduğunu dile getirdi.

Ayder Yaylası'nda bir çalışma yapıldığını ve korumaya azami önem gösterildiğinin altını çizen Baydaş, "Bu yolda da ilerliyoruz. Otoparkı bitirdik ama yol inşaatına yeni başladık. Oteller kısmını bitirdik. Mevcut var olan dönüştürmemiz gerekenlerin yıkımını yaptık. O süreç işleyecek. Yol kenarındaki tesislerle ilgili süreç işleyecek. Dolayısıyla imkan elverdiği ölçüde istiyoruz ki bir an önce tamamlasın.  Dolayısıyla burada hem turizm faaliyetini sağlıklı bir biçimde sürdürmek istiyoruz. Hem de burayı gelecek nesillere, gelecek yüzyıllara sıkıntısız bir şekilde taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Ayder Yaylası'nda yapılan dönüşüm çalışmalarında doğal yapısını korumaya maksimum önem verildiğini vurgulayan Baydaş, "Bu alanda ilerlemeye devam ediyoruz. Otopark tamamlandı ancak yol inşaatına yeni başladık. Oteller kısmını bitirdik ve mevcut olanları dönüştürme sürecine başladık. Bu süreç devam edecek. Yol kenarındaki tesislerle ilgili süreç de işlemekte. Dolayısıyla, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tamamlanmasını istiyoruz. Burada turizm faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmek ve gelecek nesillere bu bölgeyi sorunsuz bir şekilde aktarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fırtına Deresi üzerinde bulunan bungalovların kaldırılması için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek sözlerine devam eden Vali Baydaş, "Öncelikle dere yatağı içinde bulunan elliden fazla noktayı tespit ettik ve bunların kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları başlattık. Bungalovlarla ilgili süreç hızlıca ilerliyor. Haftalar ve aylar süren bir hazırlık çalışması yaptık. Fırtına Deresini kırmızı çizgi olarak belirledik ve burada yıkımlar gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın da yıkımları kendilerinin gerçekleştireceklerine ve sınırlara riayet edeceklerine inanıyoruz. Çünkü biz yapıcı bir yaklaşım benimsiyoruz" dedi.

Alternatif turizm konaklama alanlarının Rize için önemli olduğuna vurgu yapan Vali Baydaş, "Turizme odaklanmış bir şehiriz ve konaklama yerlerine ihtiyacımız var. Ancak bunu ruhsatlı yapılarla sağlamamız gerekiyor. Vergilendirilmiş ve denetime tabi tutulmuş yapılar olmalı. En önemlisi, çevreye zarar vermeden ve çevresel etkileri en aza indirgeyecek şekilde yapılmalıdır. Dereye atık bırakmayan, vergi ödeyen, imar planına uygun ve turizm belgesine sahip yapılar olmalıdır. Karşılıklı anlayış ve müzakereyle bu konuda ilerlemek istiyoruz. Vatandaşlarımız da bu sürece yapıcı bir şekilde yaklaşıyor. Alternatif turizm konaklama alanlarına ihtiyacımız var ve bu alanda yapıcı olmayı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın ruhsat alması ve turizm sektörüne katılması için gerekli tüm desteği sağlayacağız ve onların da yanımızda olduğunu görüyoruz. Biz de onlara destek olmaya devam edeceğiz, böylece şehrimizin turizmi sağlıklı bir şekilde gelişecek" ifadelerini kullandı.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI