Ayder Yaylası'na Mevsimin İlk Karı Düştü

Ayder Yaylası'na Mevsimin İlk Karı Düştü.

YÖREDEN HABER 21.10.2024 15:41:00 167 0
Ayder Yaylası

Ayder Yaylası'na Mevsimin İlk Karı Düştü.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN 

Dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, yılın ilk karıyla buluşarak beyaz örtüsüne kavuştu. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı yaylada sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, her geçen saat etkisini artırarak yaylayı adeta masalsı bir güzelliğe bürüdü.

Mevsimin ilk karını görmek isteyen vatandaşlar, Ayder'e akın ederek bu özel anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Kar Yağışı Etkisini Artırıyor

Ayder Yaylası'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa süre içinde yaylanın büyük bölümünü beyaz örtüyle kapladı. Bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar, karın keyfini çıkarırken yaylanın güzelliğini fotoğraflayarak anı yaşadı. Yılın ilk karının getirdiği serin hava ile birlikte, Ayder'in doğal güzellikleri karla kaplı ağaçlar ve dağlarla bütünleşerek ziyaretçilere görsel bir şölen sundu.

Turistlerin İlgisi Yoğun

Kar yağışının başlamasıyla birlikte Ayder Yaylası, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.  Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Ayder, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlarken, kar yağışının başlamasıyla birlikte özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Esnaf Kar Yağışından Memnun

Bölgedeki işletmeciler ve esnaf da yılın ilk karıyla birlikte hareketliliğin artmasından memnun. Kar yağışının kış sezonunun başlangıcını müjdelediğini belirten işletmeciler, önümüzdeki dönemde turizmin daha da canlanmasını bekliyor. 

Ayder'de Kış Hazırlıkları Başladı

Kar yağışıyla birlikte Ayder Yaylası'nda kış hazırlıkları da hız kazandı. Karayolları ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarına başlarken, yayladaki tesisler de kış aylarına uygun olarak düzenlemeler yapıyor. Kar yağışının devam etmesiyle birlikte Ayder'de kış turizminin en önemli faaliyetlerinden biri olan kayak ve snowboard gibi aktivitelerin de  başlayacağı belirtiliyor.

Ayder Yaylası'na düşen mevsimin ilk karı, bölgenin doğal güzelliklerini daha da ön plana çıkarırken, ziyaretçilerin ve turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

 


Anahtar Kelimeler: Ayder Yaylası' Mevsimin Düştü
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI