AYASOFYA İÇİN SUÇ DUYURUSU

52 YIL SONRA EZAN OKUNUP NAMAZ KILINMIŞTI.

YÖREDEN HABER 2.07.2013 19:46:46 71 0
AYASOFYA İÇİN SUÇ DUYURUSU




Trabzon’da müzeyken camiye dönüştürülen Ayasofya için 5 dernek, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefet iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

Trabzon’da müze olarak kullanılırken camiye dönüştürülen Ayasofya için tartışmalar bitmek bilmiyor. Mahkeme kararıyla Kültür Bakanlığı’ndan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Ayasofya’da geçen cuma 52 yıl sonra ilk namaz kılınmıştı.

İlk namazın ardından harekete geçen 5 dernek ortak bir bildiri hazırladı.
Fatih Mahallesi Muhtarlığı adına Zeki Batar, Ayasofyalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği adına Mustafa Bal, Trabzon Sanat Evi Derneği  adına Adnan Taç,  Trabzon  İli ve İlçeleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı adına Bilgin Aygül, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi adına Sayim Adanur’un imzası bulunan bildiri bugün savcılığa verilecek.

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Adanur, dilekçelerine son şeklini verdiklerini belirterek, “Biz namaza karşı değiliz. Oradaki tabiat varlıkların yok edilmesine karşıyız. Kültür ve tabiat varlıklarını korumak istiyoruz. Dilekçemize son şeklini verip, bugün suç duyurusunda bulunacağız” dedi. 5 dernek, dilekçelerini dün akşam itibarıyla hazırladı.  
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI