Tarih: 06.05.2025 09:19

ARTVİN AMATÖRDE ŞAMPİYON MURGULSPOR BAL LİĞİNDE

Facebook Twitter Linked-in

Turgut Topal

ARTVİN-Artvin Amatör Lığ karşılaşmalarının son haftasında şampiyonluk mücadelesi veren iki komşu ilçe takımı Borçkaspor ve Murgulspor Artvin merkez İskebe stadında rüzgârlı bir havada karşı karşıya geldi.

Her İki takımın taraftarlarının da doldurduğu tribünlerde görülmeye değer manzaralarda yaşandı.

Artvin Amatör Lığ şampiyonluğunu belirleyecek olan karşılaşmada her iki takımda bütün kozlarını kullanarak şampiyon olmak için oynasa da sert esen rüzgâr iki takımada oyun kurmada zorlu anlar yaşattı.

İlk devresi Murgul sporun 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci devresi de heyecan dolu anlar yaşattı. Borçkaspor beraberlik için Murgul kalesine yüklense de bir türlü istediği sonucu alamayınca karşılaşmada Murgul sporun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Murgulspor aldığı bu galibiyetle Arhavi sporun BAL liginden küme düşmesi ardından BAL ligine yükselerek Artvin’i temsil etmeye hak kazandı.

Karşılaşma sonrası Murgul sporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular ile taraftarlar büyük sevinç yaşarken, Borçkaspor büyük ümitlerle geldiği Artvin’den şampiyonluk ümidini gelecek sezona taşıyarak üzüntüyle Borçka’ya döndü.

Şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulunan Murgul Belediyespor Kulübü Başkanı Ozan Arslan, “Bu başarı sadece futbolcularımızın ya da yönetimimizin değil, tüm Murgul halkının ortak eseridir. Sezon boyunca bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza, maddi ve manevi destek sunan herkese teşekkür ederim. Murgul, geçmişte daha üst liglerde de mücadele etmiş bir futbol kültürüne sahip. Uzun yıllar sonra yeniden BAL’a dönmek gurur verici. Bu başarıyı bir son değil, yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Hedefimiz kalıcı başarılar elde etmek ve Murgul futbolunu daha yukarılara taşımak” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayı izleyen Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım’da tüm camiaya bu şampiyonluğun hayırlı olmasını dileyerek, kendileri için yeni ve zorlu sayfanın acıdığını, İl dışında ve İlçede yaşayan tüm hemşerilerinin şimdi takıma sahip çıkma zamanının geldiğini ifade ederek “yarından geçi yok, BAL ligi hazırlıklarına başlamak için kolları sıvayacaklarını da söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —