Ardeşen Kaymakamlığından Açıklama

Dün Fırtına Deresinde yaşanan boğulma vakaları ile ilgili Ardeşen Kaymakamlığından yazılı bir açıklama yapıldı

PAZAR-RİZE 12.06.2024 13:56:00 352 0
Ardeşen Kaymakamlığından Açıklama

Toplam da 7 kişinin yüzmek için dereye girdiği, 5 kişinin akıntıya kapıldığı, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yoğun bakıma alındığı, 1 kişinin ise sağlık durumunun iyi olduğu, öğrencilerin başında bulunan hocanın ise kurtarma çalışmaları sırasında boğulma tehlikesi yaşadığı açıklandı.

Açıklama da söz konusu kurtarma çalışmalarına 63 personelin katıldığı da ifade edildi.

Olayla ilgili 1 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi;

"Rize İli Ardeşen ilçemiz Fırtına deresinde serinlemek amacıyla suya giren 6 Kur’an Kursu öğrencisinin akıntıya kapılmaları üzerine 1 Kur’an Kursu Hocası öğrencileri

kurtarmak için suya girmiş olup kendisi de boğulma tehlikesi geçirmiştir. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde sağ olarak kurtarılan 5 kişiden 2’si yoğun

bakıma kaldırılmış, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştır. Arama kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanmıştır. Arama çalışmalarına 27’si AFAD personeli olmak üzere Deniz Polisi, JAK, Sahil Güvenlik, 112 Acil Sağlık ve AKUT Ekibi, Dereyi ve bölgeyi iyi bilen Rafting ve Kanocu rehberlerin katılımıyla toplamda 63 personel katılmıştır.

Olayla ilgili Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli, Ardeşen Kaymakamlığı tarafından idari tahkikat başlatılmış olup olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştır.

Kamuoyuna duyurulur."


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI