Ankara'da terzi Turan AKIN

Rize Pazar'lı Çamlıhemşin Kale köyünden Turan Akın Kızılay'da Tavukçu lokantasının 2.katında terzilik yapıyor.Meslek hayatında yaşadıklarını anlattı.

YÖREDEN HABER 11.12.2014 14:44:17 300 0
Ankara
 Pazarlı Turan Akın,Başkent Ankara'ya yolu düşenlerin uğradığı mekanda terzilik yapıyor.

İlerleyen yaşına rağmen aynı meslekte 40 yılı aşan bir emek var bu hayatın hikayesinde.

Hafta sonları mütevazi terzi dükkanı dolup taşıyor.Esnafından,bürokratına ve siyasetçilere varan her gruptan ziyaretçileri oluyor.

Bu sürede kimlere elbise dikmedi ki? saymakla bitmiyor.Hatırladıkları da var.Cumhurbaşkanı,Başbakan,Bakan ve Milletvekillerini giydirmiş.Akın; 'İşini disiplini yapınca bu meslek he zaman cazibesini korur.Biz burada bir yandan mesleğimizi icra ederken,diğer yandan hemşehrilerimizin durak merkeziyiz.Ankara'da bana çevre yapmama öncülük eden Hasan Basri Albayrak kardeşimdir.Onun sayesinde her sınıftan kişilerle irtibatım oldu.Biz Para kazanmakla birlikte dostlarda kazandık.Memleketime yaz aylarında ara da bir giderim.Temelli dönmek gibi bir düşüncem olsa dahi bunu bu şartlarda yapabilmem çok zor.

Zaten bu mekanda özellikle Cumartesi günü tüm hemşerilerimiz gelir ve topluca özlem gideririz.Sevenlerimiz daha fazla olduğunu düşünüyorum.Bunca tanıdık olmasına rağmen benimle ilk kez söyleşi yapan kaçkar53.com adına sizlere teşekkür ediyorum.Bu konuşmalarım da umarım hatıra olarak kalır'
dedi.


KAÇKAR53.COM paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI