Ahmet Kaya ölümünün 14.yılında anıldı.

Ahmet Kaya Paris'te Pere Lachaise mezarlığında ölümünün 14. yılında mezarı başında yapılan törenle anıldı.

YAŞAM 19.11.2014 10:21:13 135 0
Ahmet Kaya ölümünün 14.yılında anıldı.
16 Kasım 2000'de geçirdiği bir kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya, ölümünün 14. yılında Paris'te mezarı başında anıldı.

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Ahmet Kaya Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Ülker ve çok sayıda seveni katıldı. Sürgün sanatçı Ahmet Kaya'nın mezarına eşi Gülten Kaya kucak dolusu çiçek koyduktan sonra bir konuşma yaptı. Gülten Kaya özetle şunları ifade etti:


MEZARI BAŞINDA GÜLTEN KAYA KONUŞTU

Gülten KAYA '14. yılı bitiriyoruz. 14 yıldır Ahmet sizlere emanet burada. Kişisel olarak çok zor. Burada olması gelip gidiyor olmamız, pek fazla bir şeyin değişmemesi. Ahmet'in uğruna sürgünde olmayı göze aldığı bunların hiç birinde ciddi dişe dokunur somut gelişmelerin olmaması üzücü. Ama 14 yılda çok az yol alınabildi. Bunları söylerken Ahmet'in bunları hissettiğini düşünerek sanki ona havadisler getirmişim gibi düşünerek söylüyorum. Burada politik konuşma yapmak gibi bir kaygım yok. Onun şahsında da orta yerde duruyor. Paylaşma ihtiyacından da açıkçası bunları konuşuyorum. Haklılığımız umarım kısa zamanda anlaşılacaktır'dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI