Ağustos ayında kayak zevki yaptılar

Ağustos ayında kayak zevki yaptılar

YAŞAM 7.08.2023 12:19:43 163 0
Ağustos ayında kayak zevki yaptılar

Karadeniz bölgesinde yakıcı sıcaklar etkisini gösterirken 2 bin ve daha yukarısı rakımlı yaylalarda hala erimemiş karlar bulunuyor.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Çeymakçur yaylasına bağlı 2 bin 958 rakımlı sehat gölünün etrafında kalkmayan karları gören emekli öğretmen iki Rizeli kardeş, kayak yaparak çocukluk günlerini hatırladılar.

RİDAK ile geziye Fındıklı ilçesinde katılan iki emekli öğretmen kardeş, grupla beraber katıldığı gezide gençlere taş çıkaracak bir gayret sarf ederek 3 bin rakıma gidiş-dönüş 6 saat yürüyüş yaptılar.

Emekli öğretmen kardeşler, sıcak havanın da etkisi ile gölün çevresinde bulunan kıştan kalma buz turtan karları görünce gençlik günleri akıllarına geldi. Kardeşler “ böyle güzel bir havada Ağustos ayında kar görüp te kaymamak olurmu” diyerek buz tutan karda katılımcıların önünde kayak yaptılar o anlar cep telefonu kamerasıyla kayıt edildi.

Mutlulukları gözlerinden okunan biri 61, diğeri ise 63 yaşında olan Emekli öğretmenler, “güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek “sizde gelin bize katılın ve doğa ile bir gün dahi olsa baş başa kalarak stresten uzak bir gün yaşayın” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI