Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL Avrupa’yı turlamaya Portekiz ile devam ediyor

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL Avrupa’yı turlamaya Portekiz ile devam ediyor..

EĞİTİM 27.05.2024 10:41:00 409 0
  Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL Avrupa’yı turlamaya Portekiz ile devam ediyor

“PORTEKİZ’DEN DEZAVANTAJLILARIN EĞİTİMİNE YÖNELİK YENİ YÖNTEM VE TEKNİKLERLE DÖNDÜK.” Sözleriyle Proje kapsamında Portekiz’de etkinliklere katılıp Pazar İlçesine dönen okul öğretmen ve öğrencileri mutluluklarını ve orada yapmış olduğu çalışmaları özetle şu şekilde açıkladılar.

‘PROGRAM BİR HAFTA SÜRDÜ’

12-18 Mayıs tarihleri arasında Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL olarak ortağı olduğumuz “Dezavantajlı Öğrencilerin Eğitimi ile Daha Güçlüyüz(STRONGER THROUGH EDUCATION FOR THE NEEDS OF OUR STUDENTS) Erasmus+KA2220 Okul Eğitimi İşbirliği Ortaklığı projesi kapsamında; Portekiz, Lizbon şehrine 12 km uzaklıktaki Amora-Sexial Belediyesi’nde yer alan “Agrupamento de Escolas Terras de Larus “Lisesi’de daha işitme engelli öğrencileri bünyesinde barından ve kapsayıcı eğitimin uygulandığı okulda bir hafta süren programa katıldık.

Portekiz’deki hareketlilik faaliyeti okulumuz proje koordinatörü Emel Bodur, müdür yardımcımız M.Muzaffer Sümer ve öğretmenlerimiz Azade Ofluoğlu ve Reyhan Dalgıç rehberliğinde farklı sınıf ve şubelerden toplamda 8 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bir hafta boyunca Özel Gereksinimli Öğrencilerin motivasyonlarını ve başarısını artırmaya yönelik etkili öğrenme metotlarının uygulandığı workshoplarda  yer aldık. 

Bunlar arasında “Ben biz olduğumuzda benim” anlamına gelen ve okul müfredatına entegre edilmiş UBUNTU dersleri de yer almakta idi. 

UBUNTU , bir Afrika felsefesi olup dayanışma ,işbirliği özgürlük ve insani değerlere odaklanır.

 Aynı zamanda eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela tarafından da savunulmuş bir felsefedir. Diğer proje ortaklarımızla birlikte öğrencilerimiz okuldaki “İşaret Dili” derslerine de eğitimin bir parçası olarak girdiler ve temel seviyede işaret dilini öğrendiler. 

Altı ortaklı projede yaklaşık 50 katılımcı yer almaktaydı. 

Eğitsel ve öğretici faaliyetler dışında tüm ortaklarla kültürel gezilere de katılma fırsatı yakaladık. 

Endülüs Devleti döneminden kalma Penta Sarayı ile ünlü olan Sintra şehrine ve bir balıkçı kasabası olan Cascais ‘e ve başka bir gün de Unesco Kültürel Miras Listesinde yer alan Arrabida Doğal Parkı’na ziyaret gerçekleştirdik. 

‘PORTEKİZ’İ YAKINDAN TANIMAYA ÇALIŞTIK’

Bir hafta boyunca Portekiz’deki insanların yaşam tarzlarını, yeme içme alışkanlıklarını yakından deneyimleme şansına sahip olduk.

 Son gün yapılan veda partisinde tüm katılımcılara okul tarafından katılım sertifikalarının dağıtılması ile program sona erdi.

Özel Gereksinimli ve Dezavantajlı öğrencilerin eğiteme entegrasyonu ile oldukça faydalı bilgiler edindiğimiz program öğrencilerimiz açısından da yeni kültürler tanımaları, yabancı dilde iletişim kurmaları açısından oldukça verimliydi.

 Projemiz iki yıllık bir proje olup önümüzdeki Ekim 2024 tarihinde sona erecektir.

SIRADA İTALYA VAR

Son hareketlilik okulumuzdan 5 öğretmen ve idareci kadronun katılımı ile İtalya'nın Mondovi şehrinde gerçekleşecektir.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI