İlçede kriz masası kuruldu

Hopa ve çevresinde aralıksız yağan yağmur yolların kapanmasına, heyelanlara neden olurken, İlçede kriz masası kuruldu.

TRABZON-ARTVİN 17.09.2024 11:30:00 142 0
 İlçede kriz masası kuruldu

Hayati Akbaş

HOPA-Meteorolojinin ve ilgili kurumların yaptığı uyarılarla şiddetli yağmur yağacağı ve vatandaşların sel ve heyelanlara karşı tedbirli olması istenmesi ardından dün öğleden sonra aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Hopa-Arhavi ve Hopa Kemalpaşa yollarının ulaşıma kapanması ardından birçok köy yolunda oluşan heyelan ve sel de araç trafiğini olumsuz etkiledi. Sundura deresinin debisinin yükselmesi, köy ve mahalle aralarındaki derelerin taşması ev ve işyerlerini sun basmasına neden oldu. Gece saatlerinde kötü haber de Hopa’yı Borçka ve Artvin’e bağlayan karayolunun Hopa çıkışı yanmış köprü civarında dere duvarının çökmesi ile bir süre ulaşım sağlanamamasına neden olurken. Kars Caddesi yolunun devreye sokulması ile ulaşım yeniden sağlandı. Yetkililer sabah saatlerinde çöken duvarın bulunduğu yerde incelemeler yapmaya başladılar.

HOPA İLÇE KRİZ MASASI TOPLANDI

Tüm bu gelişmelerin ardından Hopa Kaymakamlığı ilçede kriz masası kurulmasına karar verdi. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Vali Cengiz Ünsal Hopa’ya gelerek İlçe kriz masası toplantısına başkanlık eti.

Vali Cengiz Ünsal başkanlığında, etkili olan yoğun sağanak yağışlardan etkilenen Hopa’da “İlçe Kriz Masası Durum Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda; il ve ilçedeki genel durum değerlendirilerek, bölgede yapılan çalışmalar ile alınan tedbirler görüşüldü.

Bölgedeki yağışların neden olduğu durumun tespiti için gerekli çalışmaların sahada hızla yapıldığını belirten Vali Ünsal, vatandaşların olası mağduriyetlerinin giderilebilmesi için sürecin titizlikle yürütüldüğünü ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

TÜM KURUMLAR SAHADA ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Hopa’da yaşanan bu gelişmeler ardından Artvin İl Özel İdare- Belediye ve Özel kurum ve şirketlerin envanterindeki tüm iş makineleri ihtiyaç duyulan yerlerde gerekli tedbirlerin alınması için seferber edilirdi ve çalışmalar gece boyunca devam etti.

İlçede Emniyet ve Jandarma ekipleri ile Belediye ekipleri de gece boyunca çalışmalara katkı sunmaya devam etti.

İlçede sabah saatlerinden itibaren su hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle su verilemiyor.

Yağmurun akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.


Anahtar Kelimeler: İlçede masası kuruldu
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI