9 Yaşındaki Mahir Yormaz, Buzul Göl'de Yüzerek Bir İlke İmza Attı

9 Yaşındaki Mahir Yormaz, Buzul Göl'de Yüzerek Bir İlke İmza Attı.

YAYLALARIMIZ 30.09.2024 13:05:00 471 0
9 Yaşındaki Mahir Yormaz, Buzul Göl

Kaçkar Dağları’nın muhteşem doğasında, 2 bin 950 rakımlı buzul gölde 9 yaşındaki Mahir Yormaz, eksi 1 derecede yüzerek dikkatleri üzerine çekti. KDRK ile Kavrun Buzul Gölleri gezisine katılan Mahir, babası Cenk Yormaz ile birlikte yaklaşık 4,5 saat yürüyüş yaptıktan sonra, Buzul Göl'de yüzme deneyimini yaşadı.

Gezi boyunca düşe kalka zirveye ulaşan Mahir, "Buzul göl çok soğuktu ama buraya gelmekten mutluyum" dedi. Zorlu koşullara rağmen bu deneyimin kendisi için çok özel olduğunu ifade eden Mahir, doğanın tadını çıkardığını belirtti.

Babasının da desteğiyle buzul gölde yüzmeyi başaran Mahir, "İlk kez geldiğim için heyecanlıydım ama artık burayı çok seviyorum. Devamlı gelmek istiyorum," diye ekledi. Cenk Yormaz ise oğlu için gurur verici bir an olduğunu vurgulayarak, "Artık buraya alıştı. Bundan sonra sıkça gelmeyi planlıyoruz," şeklinde konuştu.

Mahir’in cesareti ve doğaya olan tutkusu, katılan herkese ilham verdi. Bu tür maceralar, gençlerin doğayla iç içe büyümelerine katkı sağlıyor. Gezi, unutulmaz anılarla dolu bir deneyim olarak hafızalarda yerini aldı.


Anahtar Kelimeler: Yaşındaki Mahir Yormaz Buzul ' Yüzerek
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI