80 Yaşında yaylacı

'şehir hayatı bana göre değil.'

YÖREDEN HABER 16.06.2013 19:30:30 139 0
80 Yaşında yaylacı



'şehir hayatı bana göre değil.'

Aslen Fındıklı ilçesinde yaşıyor.Tabi kışın.'Asıl yerim yaylalar' diyor. 80 yaşındaki genç delikenlı D.Ali Akyüz

Bize, zirvelerde yaşamı ve yaşamayı anlattı.Akyüz dede; sözlerine başlarken sizlere ulaştırmam içinde bize 'dağlar,yazmakla değil, yaşamakla anlaşılır'açıklamasından sonra, 'Zirvelerde yaşamak insana huzur veriyor.
Şehir hayatı bana göre değil.80 yaşıma geldim.65 senedir çobanım.Gezmediğim dağ ve yayla kalmadı.Hala 150 küçükbaş hayvanım var.Verçenik dağı benim aşkım.Bu aşk sözlerle anlatılmaz.Yaşanır.
Çocuklarım beni anlamıyor. 'tamam baba artık dinlen'diyorlar.Bilmiyorlar ki yaylalar de dinlenmek doktorsuz tedavi yapıyor.
Süt,yoğurt,kaymak,peynir ve birde çay, işte ben bunları yerim.Hayatım hep böyle geçiyor.En yakın arkadaşım hayvanlarım.Zaten insanları da fazla görmem.

Ömrüm hep böyle geçiyor.Dağlarda hangi çiçeklerin nelere fayda verdiğini bilirim.O yüzden onları da devamlı yerim.Ömrüm sürdüğü kadar bu yerlerden ayrılmam'diyen, Akyüz dede, Dursun Ali Akyüz sözlerini 'Koşullar zordur.Herkes ayak uyduramaz bu yerlere.Bir anda kar,yağmur ve tipi ile karşılaşırsınız.Ardından gelen tertemiz hava içinizi mutlu yapar.Bir öncekileri de unutturur.' diyerek sözlerini tamamladı. 

Şenol PAŞALI

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI