777 gündür Büyükelçilik'te korunuyor

Assange, 2010 yılının kasım ayında kurucusu olduğu Wikileaks internet sitesinde ABD ordusuna ait gizli belgeleri yayınlamasının ardından Ekvador'dan sığınma talep etmiş, bu talebinin kabul edilmesinin ardından Londra'daki Ekvador Büyükel?

YURT VE DÜNYA 7.08.2014 07:57:52 53 0
777 gündür Büyükelçilik
Wikileaks internet sitesinin kurucusu Jullian Assange, 19 Haziran 2012'den beri tam 777 gündür Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşıyor.
Assange'ın burada kaldığı süre boyunca sadece güvenliği için nöbet tutan İngiliz polisinin toplam maliyeti ise tam 12 milyon dolara ulaştı.

Büyükelçilikten kaçmasının engellenmesi için gece ve gündüz iki vardiya olmak üzere 3 polisin nöbet tuttuğu elçilikte 2 yıldır yaşayan Assange'ın günlük maliyeti ise 15 bin dolar. Assange'ın daha ne kadar burada kalacağı bilinmezken, Ekvadorlu yetkililer Assange'ın gerektiği kadar elçilikte kalmasına açık olduklarını belirtti.

Assange, 2010 yılının kasım ayında kurucusu olduğu Wikileaks internet sitesinde ABD ordusuna ait gizli belgeleri yayınlamasının ardından Ekvador'dan sığınma talep etmiş, bu talebinin kabul edilmesinin ardından Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşamaya başlamıştı.
Dış haberler(sabah)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI