50 Yıl Önce Pazar’da Ülkü Ocaklarının Temelini attılar, Camiaya Çağrı Yaptı

50 Yıl Önce Pazar’da Ülkü Ocaklarının Temelini attılar, Camiaya Çağrı Yaptı

İNSAN 15.08.2023 11:22:03 564 1
50 Yıl Önce Pazar’da Ülkü Ocaklarının Temelini attılar, Camiaya Çağrı Yaptı

1974 Yılında Pazar İlçesinde ilk kez kurulan Ülke Ocaklarında yer alan Nahit Ağırbaş, o yıllardan bu güne 50 yıl geçtiğini bayrağı yere düşürmeden gelenlere teslim ettiklerini açıkladı.

1974 yılında kurulan Pazar ülkü Ocakları seneye 50 inci yılını dolduracak.

ÜLKÜCÜ GENÇLERE ÇAĞRI YAPTI

Bu sure zarfında ülkücü yemini yapmış yüzlerce Türk evladı yetiştiğini söyleyen ilk kuruculardan Nahit Ağırbaş, “Ocak terbiyesi almış vatansever bir ekip konumları ve yetenekleri ile İlçemizin ve ilçe halkının hizmetine ve her alan her mevki de yönetim becerilerini üstün teşkilatlanma vasıfları ile yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında yeteneklerini ve ekip olma gücünü ortaya koymaları için bir araya gelmeleri için çağrıda bulunmak istiyorum” dedi

İLÇE İÇİNDE VE DIŞINDAKİ YETENEKLERE SESLENDİ

Ağırbaş, “ilçe içinde ve ilçe dışında bu yetenekli ekibin ilçemize çok şey kazandıracaklarına güveniyorum. Partiler üstü bir anlayışla her partiye aynı mesafede durarak böyle güçlü bir ekibi ilçemizde ülkücülerden başka kimse oluşturamaz. Son cümlem çok iddialı gözükse de bu böyle” diye konuştu

1974 YILANDAKİ DAVA ARKADAŞLARIM

1974 kurucular Osman Telalar, Asım Biber, Nahit Ağırbaş. İlk başkanlar, Burhan Ilmaz Hasan Engin.

İlk Ülkücüler Zeki Sarı M.Emin Kadıoğlu Macit Sümer Halit Hatıranız Recep Bedri Atabey Erol Naiboğlu İbrahim Sandıkçı. Şaban Ali Kurtuluş. Bahri Naiboğlu Sebahattin Naiboğlu. Hilmi Dural İdris Baynazoğlu Bahattin Bozkurt Asim Apaydın Temel Yaşar. Şuan ismini hatırlayamadığım bu sayfanın alamayacağı kadar çok ülkücü vardı.


Anahtar Kelimeler:
İdris Baynazoğlu
15.08.2023 12:26:21
Biz yine varız ve dimdik ayaktayız. Hele hele senin emeğini kimse inkar edemez, gece gündüz iptidai imkanlarla vermiş olduğun mücadele ve yetiştirmiş olduğun sayısız ülkücü genç kardeşlerimizin size olan minnetarlıklarında bir nebze olsun azalma olduğuna inanmak istemiyorum. Sadece koca kurtların önderliğine ihtiyaç duyulmaktadır fedakar ve cefakar Nahit reisim. Sanki bu toparlanma görev eskisi gibi sana düşüyor diye düşünüyorum. Bu dağılmayı önleyemez ,eski bütünlüğümüzü sağlayamasak vebal büyük olur. Görev bize düşer , özellikle sana düşer kıymetli abim Nahit başkanım. Bütün gönüldaşlarımı sağduyuya davet ediyorum. Hepinize inadına günaydın günaydın günaydın. Selamlar.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI