42. KAFKASÖR KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Halitpaşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü.

KULTUR-SANAT 7.07.2023 11:08:21 107 0
42. KAFKASÖR KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Kortejde yer alan 530 kiloluk 'Arıza' isimli boğaya ilgi gösteren vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Halitpaşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejde yer alan 530 kiloluk 'Arıza' isimli boğaya ilgi gösteren vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Belediye Başkanı Demirhan Elçin, yürüyüş sonrası Valilik Önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Elçin, kentin kadim geleneklerinden olan boğa güreşlerini yaşatmak amacıyla 42. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'ni düzenliyor olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Elçin, boğa güreşlerinin, boğaların birbirleri ile çekişmesi ya da kavga etmesi olmadığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: 'Herkesin bildiği gibi Artvin 7 mahalleden oluşuyor. Bahar geldiği zaman, hayvanların yaylaya çıkma vakti geldiğinde bütün mahallelerden boğalar Kafkasör Yaylası'na çıkar, orada boğalar birbirleri ile güreşirler. Güreşin içerisinden de bir baş boğa çıkar, lider boğa olur ve o lider boğa her yerde olduğu gibi sürünün lideri olur. Kafkasör'e çıktığımızda boğaların birbirleri ile güreşerek barışmasını, birbirleri ile kaynaşıp kardeş olmasını hep birlikte izleyeceğiz.'

Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilecek güreşlerde 475.000,00 TL ödül dağıtılacağının altını çizen Elçin, 4 gün sürecek festivale herkesi davet etti.

Tören, Gürcistan İberia Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ve Artvin Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

Valilik önündeki Festival açılış programının sona ermesinin ardından Şehir merkezine 8 kilometre mesafedeki 1200 rakımlı Kakfasör Yaylasında Artvin Belediyesi Kafkasör İsmet Acar Arenası & Sosyal Tesisleri’ Tagının orada 1963 – 1973 Belediye Başkanı Merhum Talat Dinç Yıldızlar Boğa Güreşleri Müsabakalarının açılışı yapıldı.

Yıldızlar kategorisinde boğaların ağırlıklarına göre 'Mehmet Kocatepe Küçük Orta', 'Emin Özgün Büyük Orta', 'Seracettin Yazan Küçük Başaltı', 'Kadir Halvaşi Başaltı' ve 'Kaya Keleş Baş Boğa' boylarında daha önce hiçbir festivalde güreşmemiş 2019 Doğumlu 65 boğa ilk defa arenaya çıkarak kıyasıya mücadele edecek.

Festivalin açılışına; Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, CHP İl Başkanı Orhan Atan, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI