34 yıldır geleneği bozmadılar

1945 yılında, Rize Erkek Sanat Enstitüsü adıyla eğitim-öğretime başlayan ve şimdiki adı, Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olan okulun, 1982 yılı mezunları her yıl biraya gelme kararı aldılar.

YÖREDEN HABER 29.10.2016 19:43:42 148 0
34 yıldır geleneği bozmadılar
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 Uzun yıllar, Rize İkinci Endüstri Meslek Lisesi ismi ile tanınan, Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1981-1982 Elektrik Mezunları Hasan Turgut, Hüseyin Kösoğlu, Abdul Muhsin Akarsu, Aziz Topal, Rahmi Uzun, Sabri Topal, Hakan Yüksel ve Murat Aksu, Rize Dağbaşı mevkiindeki Yeni Bahar’da bir araya geldiler. Liseden aynı yıl mezun okul arkadaşları,  bundan böyle her yıl Rize’de ve alacakları kararlar doğrultusunda Türkiye’nin farklı illerinde de bir araya gelme kararı aldılar.
Mezunlar adına açıklama yapan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Hasan TURGUT, “ Rize’de yaşayıp, çoğunluğu Rize’deki çeşitli Kamu kuruluşlarımızda çalışan 1982 Elektrik bölümü mezunu okul arkadaşlarımızla bir araya gelmekteyiz.  Fakat birçok arkadaşımızda işi gereği Rize’nin dışında ülkemizin farklı şehirlerinde çeşitli sektör ve mesleklerde görev yapmakta ve yaşamaktadırlar. Birkaç yıldır almış olduğumuz bir kararla bundan böyle, Rize dışında ve Rize’de buluşmalarımıza hiç ara vermeden bir araya geleceğiz. En son buluşmamız 34 yıl sonra İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı olan arkadaş gurubumuzun üyesi Prof. Dr. Güven Kaşıkçı’nın öncülüğünde İstanbul Avcılar kampüsünde 2015 yılında bir araya geldik. Bugün burada bir araya gelmiş olduğumuz okul arkadaşlarımızla bu yıl hiç bir fire vermeden aile bireylerimizin de katılacağı çok geniş kapsamlı bir şekilde ve Rize’de bir araya gelme kararı almış olduk. 1981-1982 mezunu arkadaşlarımızın % 90 Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden mezun olan arkadaşlarımızdır. “dedi.
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI