2. Borçka Kitap Günleri Sona Erdi

2. Borçka Kitap Günleri Sona Erdi.

KÜLTÜR 30.09.2024 21:36:00 173 0
2. Borçka Kitap Günleri Sona Erdi

2. Borçka Kitap Günleri Sona Erdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Borçka Kitap Günleri, yazar ve şairlerin yoğun katılımıyla dolu dolu geçti. Dört gün süren etkinlikler, Borçka’da kültür ve sanat dolu bir atmosfer yarattı.

Etkinlikler boyunca gazeteci Deniz Zeyrek, şair İsmet Acı, eğitimci Avni Temiz, yazar Ömer Aydın, araştırmacı Erkan Karasoy, akademisyen Oktay Köse ve şair-yazar Köksal Aydın gibi isimler, Borçkalılarla söyleşiler düzenledi.

 Kitap günleri açılışına TBMM İdare Amiri ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Erhan Yılmaz, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, önceki dönem Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanları Ergül Akçiçek ve Yalçın Emiralioğlu da katıldı.

Etkinliklerde gazeteci Deniz Zeyrek’in Borçka Belediye Meydanı’nda gerçekleştirdiği söyleşi büyük ilgi gördü. Zeyrek, güncel ülke meseleleri üzerine fikirlerini paylaştı ve katılımcılarla etkileşimde bulundu.

Kitap günlerinin son gününde ise tarihçi-yazar Sinan Meydan, okurlarıyla bir araya geldi. Meydan, Atatürk dönemi Türkiye’sinin gelişmeleri, Cumhuriyet tarihi ve Köy Enstitüleri’nin önemi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Köy Enstitüleri'nin kapatılmasının etkilerini vurgulayan Meydan, eğitimin toplumun geleceğindeki yerini anlattı. Söyleşi sonrası okurları için kitaplarını imzalayan Meydan, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Yaklaşık 6 yıldır Borçka’da kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyoruz. İkinci Kitap Günleri’ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, Borçka’nın kültürle ve güzel şeylerle anılması. Okuyan, araştıran bir toplum inşa etmek için çocuklarımıza, gençlerimize bu fırsatları sunmak çok önemli. Kitap Günleri’nin ardından, 3. Tiyatro Festivali ve Demir Elma Festivali ile Borçka’yı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik kapsamında çocuklar için de özel atölyeler ve okuma seansları düzenlenirken, dört gün süren bu etkinlikler Borçka halkı tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Belediye Başkanı Orhan, etkinliğe katılan tüm yazarlara ve Borçka halkına teşekkür ederek, kültür ve sanat dolu nice etkinliklerde buluşma dileklerini iletti.

 


Anahtar Kelimeler: . Borçka Kitap Günleri

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor