2 bin rakımda Cuma Namazı kıldılar

Rize’nin 2 bin rakımlı 100 yıllık camisinde Cuma namazı kıldılar.

TEFEKKÜR 23.09.2023 09:54:26 112 0
2 bin rakımda Cuma Namazı kıldılar

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin rakımlı Sıraköyler ’de Cuma namazını kılmak için 3 pare köy bir araya geldi.

Almanya’dan memleketi Pazar ilçesine gelen Halit Yeşilbaş(57), yaylasına çıkarak, Cuma namazında 3 pare köy halkı ile bir araya geldi.

Başköy, Ortaköy ve Aşağıköy olarak 3 ayrı köyde yaz sezonunda hayvancılık yapanlar Cuma günü Ortaköy’de bulunan Camide Cuma namazında buluşarak geçmiş günleri de yad ediyorlar.

Çamlıhemşin ilçe Müftülüğünce sadece Ortayayla köyüne İmam görevlendirildiğinden dolayı diğer köydeki vatandaşlarda Ortaköy’e namaz kılmak için geliyorlar.

Almanya’da çalışan ve memleketine gelen Halit Yeşilbaş, “ biz aşağı köydeniz. Camimiz var ama yaylacı az olduğundan 3 pare köyün ortasında buluna Ortaköy’e Çamlıhemşin İlçe Müftülüğü imam görevlendirdi. Çok sağ olsunlar. Tabi haklılar. Başköy’de de fazla kişi yok yüzden oradan da buraya namaz için geliyorlar” dedi.

Yeşilbaş, “yaylalar artık yaşlılara kaldı. Gençler yaylalara gelmiyor. Bu kuşaktan sonra hayvancılık yapacak kalmayacak. Buna da çok üzülüyorum. Almanya’dan emekli olunca hasret kokan memleketime döneceğim. O günleri de heyecanla bekliyorum. Buradaki vatandaşlarımız ile hasret giderdik” diye konuştu

Cuma namazından sonra ise cemaate ikramlarda bulundular.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI