Tarih: 28.06.2014 18:41
1.Gün Ramazan yazıları
TAKVİM 28.06.2014
Mü’min kardeşim aldanma
Akıp giden boş zamana
ALLAH’a şükürler olsun
Kavuşturdu Ramazan’a
ABDULLAH ARSLAN
Şehr-i Ramazan oldu bir
Şeytanlara vuruldu zincir
Geceleri hepten hoş
Mahrum kalma sen de koş
HALİL KIZILIRMAK
***********
Hoş geldin ey Kur’ân ayı Ramazan
Mübarek ay olan bir Ramazan-ı Şerife daha kavuşmanın saadeti içinde hoş geldin ey Kur’ân ayı Ramazan diyor, bütün İslâm âlemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.
Ramazan-ı Şerifin en önemli hususiyetlerinden birisi de hiç şüphesiz mukaddes kitabımız olan Kur’ân-ı Azimüşşan’ın bu mübarek ay içinde nazil oluşudur. Rahmet ve mağrifet ayı olmasıyla birlikte ahiret âlemimize şu dar-ı dünyadan çok hazineler kazanmamıza vesile olmaktadır.
Oruç ibadetinin yanı sıra Kur’ân ayı olma hususiyetinin kazanımlarının solunduğu bu mağfiret ayı Rabb-i Rahîmimize olan bağlılığımızı ibadetimizi, yakarışımızı daha çok arttırmaya vesile olacaktır inşallah..
Kur’ân okumanın bu ay içinde kat kat sevaplarının mevcudiyeti yapılan ibadetlerin ayrı ayrı üstün vasıflarındaki kazanımlara hâvi olan bu kutsî ayın hususiyetlerini Kur’ân bağlamında ifade buyururken Bediüzzaman şöyle der: “Ramazan-ı Şerif’te sevabı a’mali bire bindir. Kur’ân-ı Hakîm nass-ı hadis ile her bir harfinin on sevabı var. On hasene sayılır. On meyve-i cenneti getirir. Ramazan-ı Şerifte her bir harfin on değil bin ve Âyetü’l-Kürsi gibi âyetlerin her bir harfi binler ve Ramazan-ı Şerifin Cumalarında daha ziyadedir. Ve Leyle-i Kadir’de otuz bin hasene sayılır. Evet, her bir harfi otuz bin baki meyveler veren Kur’ân-ı Hâkîm öyle bir nuranî şecere-i tuba hükmüne geçiyor ki milyonlarla o baki meyveleri Ramazan-ı Şerifte mü’minlere kazandırır.” (Mektubat: 681)
Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun dileğiyle, hoş geldin ey Kur’ân ayı Ramazan.. diyoruz.
KUR’ÂN’DAN BAHİSLER
MUSTAFA ÖZTÜRKÇÜ
*****
KUR’ÂN’DAN DUALAR 28.06.2014
İhdinassırâtal mustakîm. Sırâtallezine en’amte aleyhim. Ğayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn.
Bizi doğru yola ilet. Kendilerine nimet ve ihsanda bulunduğun Peygamberlerinin ve onlara tâbi olan salih kullarının yoluna ilet gazabına uğrayanların ve sapıtmışların yoluna değil.
( Fatiha Suresi, 6-7)
AHMET ERGENEKON
***************
Niyet ettik Ramazan’a
Şeytan tuzaklarıyla beklemekte…
Nefs; şeytanî tuzaklara kanmaya meyyal bir şekilde zevk ve heveslerden pay almanın peşinde. Her bir günah, cazibeli, her bir isyan çekiciliğini yaldızlaya yaldızlaya nerede yakalasam da kandırsam diyerek pusuda bekliyor.
Ramazan ayını masumane, mazbutane bekleyenleri de, coşku ve heyecanla gözleyenleri de bir punduna getirsem de günaha bulaştırsam diye umuyor.
Oysa… Daha gelmeden Ramazan ayı, niyet ederek o tuzaklara set çekmişiz. Günahlardan kaçmanın yollarını bulmuş, melekî hâllerin planlarını yapmışız bile. Niyet etmişiz Ramazan’a… Sahurlara hazırız. İftarlıklarımız bir bir tamamlanmış. Teravihlerde hangi camii gezilecek belirlemişiz. Kur’ân okumalarımızın sayısını, güne böldüğümüz cüzlerin adedini aklımıza yazmışız. Mü’min sofralarında yarenlik edeceklerimizin listesi bile kabataslak belli. Hayır hasenat miktarı az çok çıkmış ortaya. Zekat ve fitreler bile öğrenilecek bir süre sonra. İyilik kapılarına uzanan ellerimiz buluşacak muhtaçlarla. Nefis denilen şımarığı, secdelere kapanmaya iknâ etmeye niyet eden o kadar çok Müslüman hazır ki…
Mânevî korunuş ayı olan Ramazan’da Resulullah’ı (asm) daha çok anmaya niyet ettik. Daha çok salat selam ile çağıracağız ruh derinliklerine. Rahmet yağarken dünyaya, niyet ettik nasiplenmeye. Gururumuzu eritmeye, muhabbette büyümeye, yanmamak için susus kalmaya, ebedi tokluk için açlığa niyet ettik. İsyanı öldürüp, ihsanla dirilmeye niyet ettik elhamdulillah...
Ramazan ayınız mübarek, niyetleriniz ibadet olsun inşaallah.
SEZGİLER HÜLYA ÜSTÜNDAĞ
****************
Oruç tutmanın sevabı ne kadardır?
Ramazan ayında oruç tutmanın sevabına had ve hesap yoktur, sınır yoktur, kayıt yoktur. Allah’ın rahmeti, feyzi, bereketi, sevabı, hayrı, bizim umduğumuz ve beklediğimiz ölçüde değil; Allah’ın sonsuz lütfu ölçüsünde ebediyen elimizden ve gönlümüzden tutacaktır.
Peygamber Efendimiz (asm) bildiriyor ki: Allah ü Zülcelâl Hazretleri şöyle buyurdu: “İnsanoğlunun her işi kendisi içindir. Ancak oruç değil. Oruç benim içindir. Ve onun mükâfâtını Ben veririm.”
Ramazan ayında oruç tutanlar Cennete hangi kapıdan girecekler?
Peygamber Efendimiz (asm) müjdeliyor ki, Ramazan ayında oruç tutanlar Cennete şeref kapısından girecekler.
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyuruyor: “Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır. Bu kapıdan Kıyâmet Gününde yalnız oruçlular girer. Onlarla birlikte başka kimse giremez. ‘Nerede oruç tutanlar?’ diye çağırılır ve oruç tutanlar oradan Cennete girdirilir. Sonuncusu da girdi mi, artık kapı kapanır ve o kapıdan kimse giremez.”
RAMAZAN FIKHI
SÜLEYMAN KÖSMENE
*************
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —