13.Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için geri sayım başladı

Artvin ve Rize’de yapılacak olan 13.Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için geri sayım başladı

KÜLTÜR 6.08.2024 13:42:00 504 0
13.Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için geri sayım başladı

Hayati Akbaş

MURGUL-Bu yıl 6-12 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 13.Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali Murgul’dan start alacak.

Vira Kültür Sanat Gençlik Spor Derneği, Azal Derneği, Murgul Belediyesi ve Rize Belediyesi koordinesinde yapılacak olan festivalde 15 ülke 600 kültür elçisi ile Moli grubu Murgul’da konser verecek.

13.Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali başlangıcında Murgul’da ülkeler arası güzellik yarışması, halk dansları gösterisi, sahne şovları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Murgul’da gerçekleşecek festival hakkında açıklamalarda bulunan Organizatör Erdoğan Cineviz, festivalin en önemli amacının dünya barışı için milli birlik ve beraberlik için el ele tulumla hep beraber oyun oynayarak, tulum kültürünü yaşatmak ve insanlar arasındaki kardeşlik sevgi duygularını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu kaydetti.

Cineviz, “Ortak kültürlerin adresi Rize ve Artvin Tulum ve Kemençe dolayısıyla kültürlerin yaşatılması, gelenek ve göreneklerimizin devamlılığı için en önemli faktördür. Atabarı şehri Artvin için halk dansları, horon, kemençe, tulum, akordeon vazgeçilmez kültür sanat enstrümanlarımızdır. 7 Ağustos’ta Murgul vatandaşlarımız ile buluşacağız” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor