Tarih: 05.12.2013 19:11
    
    
    Rize`yi büyük tehlike bekliyor!
    
    
    
Mustafa Bayrak
İnşaat Mühendisleri odası  Başkanı Murat Yazıcı şehir doğal gaz tesisatının hatalı yapıldığını ve  bunun büyük tehlikelere meil verdiğini söyledi.
Rize de şehir altında döşenen Doğal gaz tesisatının hatalı kurulduğunu  söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı yapılan  tesisatın 80 santim derinliğinde olması gerektiğini tesisat döşenirken  boruların 30 santım kum ile gömülmesi gerektiğini belirterek
" Maalesef  hem hatlar yetersiz hem de tesisat yalnış döşendi. Tesisatın 30 santım  kum ile örtünmesi gerekir, çamur ve batak içinde döşenen tesisat ta  hiçbir koruyucu yok, şehrin bazı mahallelerine doğal gaz veremiyorlar,  çünkü şehirde yeterli hat döşenmedi. Defalarca ilgili fırmayı uyardık,  ona karşılık hiçbir cevap verilmediği gibi sadece " Bakacağız" kelimesi  ile avutuyorlar" dedi.
Şehrin patlamaya hazır bir bomba gibi olduğunu söyleyen Yazıcı 
" Facia  olmadan önlem almak gerek, Doğal gaz fırmasına çeşitli uyarılarda  bulunduk ancak her hangi bir tedbir alınmadı, doğabilecek facialardan  kendileri sorumlu tutulacaktır" dedi.  
    
    
    
    
Orjinal Habere Git
    
    — HABER SONU —