Tarih: 08.09.2025 13:51

Rize’de 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Vakıflar İlkokulu'nda açılış töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

Törende konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yeni eğitim-öğretim yılına 56 bin 180 öğrencinin başladığını belirterek şunları söyledi:

"Bugün itibariyle toplam 56 bin 180 öğrencimiz yeni eğitim-öğretim yılına başlamış olacak. Yaz döneminde de öğrencilerimizi yalnız bırakmadık. Spor okulları ve yaz Kur'an kurslarında on binlerce öğrencimizi misafir ettik. Okullarımız şimdi yeniden cıvıl cıvıl, bahar çiçekleri gibi evlatlarımızla dolacak. İnşallah bu yılı sağlıkla, huzurla, başarıyla tamamlarız. Öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili Vali Baydaş, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından çalındı. Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Baydaş, öğretmenlere de yeni dönemde başarılar diledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "İlk Dersimiz: Yeşil Vatan'ımız" etkinliği kapsamında öğrencilere fidan hediye edildi.

Bu yıl Rize genelinde 6 bin 623 okul öncesi, 17 bin 245 ilkokul, 16 bin 253 ortaokul ve 16 bin 059 lise öğrencisi olmak üzere toplam 56 bin 180 öğrenci ders başı yaptı.

Vakıflar İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, öğretmenler ve veliler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —