RİZE / PAZAR – Rize'nin Pazar ilçesinde, olası afet ve acil durumlara daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla kurulan Pazar Arama Kurtarma (PAKUT), yeni hizmet binasına kavuştu.
ALI AKYILDIZ
PAKUT Başkanı Şenol Şen, yeni merkezin hem eğitim hem de operasyonel süreçler için bir "irtibat üssü" olacağını vurguladı.
"Halkımıza Hizmet İçin Hazırız"
Yeni binada açıklamalarda bulunan PAKUT Başkanı Şenol Şen, birimin her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"PAKUT olarak yeni binamıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası bizim hem eğitim alacağımız hem de olaylara müdahale için koordinasyon sağlayacağımız irtibat merkezimiz olacak. Temennimiz afetlerin yaşanmamasıdır; ancak olası bir durumda PAKUT, tüm imkanlarıyla, bedeniyle ve ruhuyla halkımızın hizmetindedir. Biz yalnız değiliz, halkımızı da bu gönüllü çatısı altında yanımızda görmek istiyoruz. Unutmayın, PAKUT hayat kurtarır!"

Kaymakamlık'tan Tam Destek
Şen, merkezin kurulum aşamasında Pazar Kaymakamı Hamza İnam'ın büyük destekleri olduğunu ifade ederek, "Sayın Kaymakamımız Hamza İnam Beyefendi bu süreçte bizlere her türlü kolaylığı sağladı ve desteklerini esirgemedi. Kendisine PAKUT ailesi ve Pazar halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz," dedi.

Gönüllülük Çağrısı
Bölgedeki arama-kurtarma kapasitesini artırmayı hedefleyen PAKUT, profesyonel ekipmanları ve gönüllü kadrosuyla Rize ve çevresindeki her türlü acil duruma müdahale etmeye hazır. Yeni bina ile birlikte eğitim faaliyetlerine hız verecek olan ekip, vatandaşları da arama-kurtarma süreçlerine dahil olmaya ve bilinçlenmeye davet ediyor.