Yüksek rakımlı Elvit Yaylası'nın altında, dededen kalma evlerinin bulunduğu bölgede arıcılık yapan Selim Tarım, babasına ait arı peteklerine ayının saldırmasıyla büyük bir şok yaşadı. Tarım, ayı saldırısının ardından petekliklerdeki tahribatın boyutlarını gözler önüne serdi.
Yayladaki manzarayı kayda alan Selim Tarım, "Şu anda Elvit Yaylası'nın altındayım. Babamın petekliğine ayı saldırmış," diyerek yaşadığı durumu aktardı. Ayıların bal ararken verdiği zararı gösteren Tarım, petekleri korumak için yapılan ızgaraların bile yeterli olmadığını belirtti.
"Burada Bildiğin Olay Var!"
Peteklerin bulunduğu alanın tamamen kazılmış olduğunu ve doğal yapısının bozulduğunu vurgulayan Tarım, "Bak buranın hepsi çimenlikti. Böyle bir şey yok ya! Arkadaki petekliği yıkmış, bu tarafa almış. Bunu zaten bir şekilde devirmeye çalışmış, olmamış. Bayağı uğraşmış buralarda. Burada bildiğin var ya, olay var!" ifadelerini kullandı.
Petekleri korumak için özel olarak hazırlanan ahşap ızgaralı yapıların dahi yerinden sökülerek devrilmeye çalışıldığı ve içerisindeki ballı peteklerin ayılar tarafından yendiği tahmin ediliyor. Bölgede artan ayı popülasyonu ve yiyecek bulma zorluğu nedeniyle yayla evlerine ve arı kovanlarına yönelik saldırılar, bölge halkını endişelendiriyor.
Selim Tarım, son olarak "Acaba evin yan tarafını kırmış mı onu bilmiyorum, tabii bakacağım birazdan," diyerek zararın boyutunun daha da büyük olabileceği şüphesini dile getirdi.