Aynı anda 81 İlde Kitap okundu

52. Kütüphaneler Haftası kapsamında 'İnsan Okur' temasıyla 81 ilde aynı anda kitap okundu.

YÖREDEN HABER 30.03.2016 15:46:13 110 0
Aynı anda 81 İlde Kitap okundu
52. Kütüphane Haftası nedeniyle ülke genelinde 'İnsan Okur' sloganıyla başlatılan kampanyaya Rize de destek verdi. 12.30-13.00 saatleri arasında 81 ille aynı anda gerçekleştirilen toplu kitap okuma etkinliğinin adresi Tuzcuoğlu Memişağa Parkı oldu. Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte 7'den 70'e her yaşa hitap eden kitap stantları açıldı, kitapseverler kitaplarla buluşturuldu. Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek ve kitap okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl beşincisi yapılan etkinlikte, protokol üyeleri ile vatandaşlar yan yana oturarak aynı anda yarım saat boyunca kitap okudu, aileleriyle birlikte gelen fakat okuma yazma bilmeyen miniklerin kitapları okumaya çalışması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenen okuma etkinliğine Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı, Rize İl Garnizon Komutan V. Jandarma Albay Nedim Selbisu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, Emre Nebioğlu, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların yanı sıra öğrenciler katıldı.

KİTAP OKUMAK ÇOK GÜZEL BİR ALIŞKANLIK
' Özgürlüğe Kaçışım ' adlı kitabı okuyan Vali Yazıcı, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, okumayı teşvik etmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kitap okumanın sevdirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, ' Kitap okumak çok güzel bir alışkanlık. Çok kitap okuyan kişi hayatta başarılı olur ve iletişim becerisi artar. Kitap okumak tüm toplumlarda çok önemli. Ancak bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta aşılamak onların kitaplarda kendilerini bulmaları açısından daha önemli' dedi.

RENK PROJEMİZE RENK KATIYOR

Rize'de RENK Projesi ile her gün okullarda düzenli olarak kitap okunduğunu belirten Vali Yazıcı, ' Haftada iki saatlik bir kitap okuma saatimiz var. 2 yıldır bu uygulamayı düzenli olarak sürdürüyoruz. Bu yılki etkinlikte RENK projesi ile kitap okumanın artmasından dolayı katılımında arttığını gördük. Çünkü şehrimizdeki STK'lar anneler de okuyor, veliler de okuyor şeklinde ekinlikle RENK Projemize renk katıyor. Bireysel ve toplumsal gelişmenin temelini oluşturan okuma ve kütüphane, toplumlarda farkındalık oluşturmak için çok önemlidir. Hayatta hiçbir neden okumamaya neden olmamalı. Çünkü okumak çok farkı bir şey. Halkımızın gösterdiği duyarlılığı ve sosyal sorumluluk projelerine olan ilgilerini izlemek, etkinliklere sahip çıkmalarını görmek bizi mutlu ediyor' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı