ORMANLARDA BİYOLOJİK MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce, zararlı böceklerle biyolojik mücadele kapsamında ormanlara yılda bin adet suni kuş yuvası asılıyor.

TRABZON-ARTVİN 6.05.2024 11:29:00 238 0
ORMANLARDA BİYOLOJİK MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce, zararlı böceklerle biyolojik mücadele kapsamında ormanlara yılda bin adet suni kuş yuvası asılıyor.

Bölge ormanları için tehdit oluşturan ve üreme enerjileri yüksek olan zararlı böcekler, uygun iklim koşullar sağlandığında hızla çoğalarak ormanlara zarar veriyor. Bu zararı önlemek ve orman zararlılarını doğal denge sınırlarında tutabilmek adına Bölge Müdürlüğünce yürütülen, mekanik, Biyoteknik ve biyolojik mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Doğal hayatın devamlılığı için yürütülen biyolojik mücadele çalışmalarından biriside, orman zararlısı böceklerin özellikle salgın durumuna geçmeden, yoğun olduğu bölgelere suni kuş yuvaları asarak tabiatın dengesini bozmadan zararlı böceklere karşı tedbir alınmaktadır.

Bölge Müdürlüğünce yapılan bu çalışmalar sonucunda, doğal yırtıcı kuşların suni yuvalara çekilerek, zararlı böceklerin tüketimini sağlayıp popülasyonu doğal denge sınırları içerisinde kalması sağlanıyor..


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI