Hafta sonu DOKADAK Dağcılık Kulübünün ROTASI Petran Yaylasıydı.

Hafta sonu DOKADAK Dağcılık Kulübünün ROTASI Petran Yaylasıydı.

YAYLALARIMIZ 17.06.2019 14:43:01 249 0
Hafta sonu DOKADAK Dağcılık Kulübünün ROTASI Petran Yaylasıydı.

Kaçkar53.com

3 Araç ve yaklaşık 40 kişinin katıldığı gezi güzel havada oldukça zevkli ve neşeli geçti. Yaylada hala bir kaç ev açık.Gelenler gidenler daha çok günübirlik oluyor.Bu geziye İlk kez katılanlardan tutunuz, her yıl Yaz Kış olmak üzere iki kez Meşe Köyü’ne bağlı Petran Yaylasına gelenler mutlu ve huzurlu ayrıldı.

Şu anki ismi Meşeköy olan Petran Yaylası köklü ve eski bir yerleşim yeridir.

Petran’a Anzer vadisi yönünden ulaşılır. Kama dibi dedikleri noktadan sapılarak buradan başlayarak Petran’a kadar süren aniden yükselen virajlara giriyorsunuz. Yol sizi hem biraz ürkütüyor hem de kendine hayran bırakıyor. Petran Yaylası’nın rakımı yaklaşık 1500 metre açık havalarda denizi bile görebiliyorsunuz.

Rize merkez ile Petran arası 65 km, İkizdere ile Petran 15 km mesafededir.

Petran Yaylası, muhteşem doğası, zengin bitki türleri ve temiz havasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Kışın düzenlenen kayak şenlikleri ile adını duyuran yaylada yazın açan çiçeklerle oluşan renk cümbüşünü görenler, hayran kalıyor. 100- 150 yıllık ahşap yapıların da yer aldığı yayla, bölgede son yıllarda en çok ziyaret edilen yer oldu.

Meşe Köyü Petran’a gelen yaylacıların Haziran ayı ortalarında kullanmakta olduğu Garzavan Yaylası, Rize'nin İkizdere ilçesinde 2 bin 900 rakımlı Garzavan Yaylası ve Soğanlı Gölü, el değmemiş güzellikleri, temiz havası ve yürüyüş parkuruyla son yıllarda doğa ve fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Önceleri kış aylarında dahi kalınan Petran artık turizm amacıyla kısa süreli ziyaretlere dönüştü. Hayvancılık tamamen bitme noktasına gelmiş, birkaç hane bu işi yapıyor. Camisi ve Camide sezon açıldığında İmamı buluna yaylada kısmen yapılaşma devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI